Контузията на Хари Кейн няма да промени трансферните планове на Тотнъм, въпреки че нападателят няма да играе до март заради болки в глезена, заяви Маурисио Почетино в интервю за "Sky Sports". Капитанът на "шпорите" е с увредени връзки след загубата с 0:1 срещу Манчестър Юнайтед, след като бе ударен от Виктор Линдельоф и Фил Джоунс.

"Случилото се с Хари няма да промени плановете ни. Хьон-Мин Сон е зает с купата на Азия за няколко седмици, но няма да ни бъде лесно да намерим качествен заместник на двамата. Това е добра възможност за някои наши футболисти да играят повече и да се докажат. Футболистите от академията също ще получат шанс", каза той.

Почетино вече даде такава възможност на халфа Оливер Скип и защитника Хуан Фойт. Като нападател обаче по-скоро ще играе Фернандо Йоренте, а Лукас Моура също ще се завърне скоро след лечение на контузия.

"Знаем колко важно е Хари Кейн да бъде здрав и да ни помага да печелим, но ние имаме и други футболисти, така че неговата контузия не може да бъде извинение. Предстоят ни мачове с Фулъм за първенството и с Челси за купата, а ние трябва да покажем същата философия - че можем да победим всеки", добави мениджърът.