Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че иска отлагане на старта на новия сезон във Висшата лига.

Тотнъм започна турнето си в САЩ с убедителен успех с 4:1 срещу Рома.

„Футболистите се нуждаят от почивка. Играчите имат нужда от възстановяване след повече от 10 месеца състезание и мачове“, коментира Почетино.

„Аз не се оплаквам от това. Напълно разбирам, че футболистите се нуждаят от 20-21 дни пълна почивка. Те трябва да бъдат далече от футбола, за да се възстановят и да са готови“, добави мениджърът на Тотнъм.

„Шпорите“ са без девет от своите играчи, които взеха участие в полуфиналната фаза на Мондиал 2018. Те няма да се завърнат преди 4 август, което означава, че ще имат само седмица подготовка преди старта на новия сезон във Висшата лига. Воденият от Почетино отбор започва с мач срещу Нюкасъл.

„За нас това е огромен недостатък, защото подготовката на отбора ще премине без тях. Ще бъде изключително трудно, както за тях, така и за целия отбор. Ние трябва да се адаптираме към законите на Висшата лига. Не може да изтрием началото на сезона. Започваме по-рано от други лиги и държави. Няма какво да направим. Мисля, че всички клубове ще бъдат в подобно състояние. Някои отбори ще изпитват повече проблеми, отколкото други“, продължи аржентинецът.

„Това е реалността и не може да я променим. Фокусираме се върху усилената работа, която ни предстои“, каза още Маурисио Почетино.