Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино смята, че провалите на футболистите му в решителните мачове не е заради липсата на манталитет. Разочарованието на "шпорите" е голямо след отпадането от турнира за Купата на Англия от Манчестър Юнайтед (1:2). 

"Има много теми, които можеш да повдигнеш във футбола, когато загубиш. Тактиката, избора на футболисти, подхода към играта, манталитета и куп други. В края, когато загубите, всяко едно мнение е правилно. Не мисля, че става дума за манталитет. Всичко е в главите на футболистите“, коментира Почетино.

„Трябва да имат убеждението и усещането, че можете да победим всеки отбор.  Тотнъм показа през последните няколко сезона, че може да се надиграва и да победи всеки отбор - Реал Мадрид, Борусия Дортмунд, Ювентус. И разбира се противниците във Висшата лига. В момента постигаме това ниво, в което вярваме в себе си и можем да спечелим всеки един мач.“

„Последната стъпка е да спечелиш. Ние сме близо, ние няма да се откажем. Когато сте близко, най-важното нещо е да продължите.  Трябва да забравим какво се случи. Трябва да печелим. В ръцете ни е да бъдем в топ 4 и да играем Шампионска лига. Това зависи само от нас", заяви Маурисио Почетино.