Челси започна новата 2016 година с убедителна победа при гостуването си на Кристъл Палас от 20-ия кръг на Премиършип. „Сините“ от „Стамфорд Бридж“ имаха съвсем нов облик и спечелиха с 3:0 визитата си на „Селхърст Парк“. Това е първа победа за Челси, откакто Гуус Хидинк се завърна начело на отбора.

Сред титулярите на Челси се завърнаха Франсеск Фабрегас и Диего Коста, които не взеха участие в мача срещу Манчестър Юнайтед. Фабрегас пропусна двубоя срещу „червените дяволи“, защото бе болен, а Коста изтърпя наказание заради натрупани картони.

Домакините започнаха активно срещата и в 7-та минута Фрейзър Кембъл подаде към Заха, който стреля, но слабо и в страни от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Еден Азар получи разтежение в 13-та минута и бе сменен принудително малко по-късно от Педро Родригес.

Кристъл Палас организира нова добра атака в 25-та минута, когато Фрейзър Кембъл взаимодейства отлично с Джейсън Пънчън, който стреля отблизо, но не успя да намери целта и изпрати топката в аут.

Челси поведе в 29-та минута на мача. Джон Оби Микел успя да отнеме топката от Джеймс МакАртър. След това нигерийският футболист комбинира с Франсеск Фабрегас, който с отличен извеждащ пас намери Диего Коста в наказателното поле на домакините. Коста излезе сам срещу Уейн Хенеси, но от малък ъгъл прецени, че е по-добре да подаде към Оскар, който отблизо вкара в опразнената врата.

Челси можеше да нанесе своя втори удар в срещата в 36-та минута, когато Франсеск Фабрегас пусна отличен извеждащ пас към Сесар Аспиликуета, който излезе сам срещу Уейн Хенеси, но вратарят успя да отрази удара на испанския футболист.

Челси продължи да доминира на терена. В 53-та минута Уилиан центрира от фаул в наказателното поле на Кристъл Палас, където Курт Зума стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Скот Дан можеше да си отбележи доста нелеп автогол в 56-та минута, когато в опита да избие топката я насочи към собствената си врата, но Уейн Хенеси се намеси решаващо и малко преди гол линията успя да боксира.

Фрейзър Кембъл подаде към Заха в 59-та минута, който стреля между краката на Курт Зума, но Тибо Куртоа успя да спаси.

Челси удвои своята преднина в 60-та минута. Уилиан овладя топката, след което комбинира с Франсеск Фабрегас. Испанецът веднага продължи към Оскар, а той върна топката към Уилиан. 27-годишният футболист на Челси с много хубав удар изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Уейн Хенеси.

Челси поведе с 3:0 в 66-та минута, когато Уилиан успя да финтира МакАртър и Дилейни, след което отправи диагонален удар, но Уейн Хенеси успя да спаси. След това отбитата топка попадна в Диего Коста, който отблизо не пропусна да се запише сред голмайсторите.

Челси можеше да направи още по-убедителна победата си в 85-та минута, когато Оскар направи добър пробив и стреля, но Скот Дан в последния момент блокира удара му.

Две минути по-късно Уилиан направи поредния си силен пробив, след което подаде към Диего Коста, а той стреля от въздуха, но в аут.

Челси се намира на четиринайсто място в класирането с 23 точки, а Кристъл Палас е седми с 31 точки.