Арсенал и Саутхемптън играят при резултат 1:1 в мач от седмия кръг на английската Висша лига. Срещата започна в 17:00 часа и се предава на живо по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно за вас. Лондонският клуб се намира в отлична форма, докато гостите от Саутхемптън ще трябва да се справят с трудната задача да се изправят срещу един от най-силните отбори в лигата.

Мачът между Арсенал и Саутхямптън започна динамично, като домакините от Лондон демонстрират агресията си още от първите минути на мача, търсейки ранен гол.

В 20-ата минута Букайо Сака от Арсенал показа уменията си, освобождавайки се в наказателното поле и насочвайки топката към вратата. Опитът му обаче беше блестящо осуетен от един от защитниците на Саутхемптън, който успя да се намеси навреме.

В 36-ата минута Габриел от Арсенал направи опит за далечен удар, но не успя да улучи целта и топката прелетя високо над напречната греда. Домакините продължават да търсят начини да пробият защитата на Саутхемптън.

4 минути по-късно Жоржиньо отправи удар от границата на наказателното поле, който притесни вратаря на Саутхемптън, нов крайна сметка топката премина покрай левия страничен стълб.

Най-чистата възможност за гол в мача дойде в продължението на първата част, когато Томас Партей овладя добро подаване и отправи мощен удар от границата на наказателното поле. Аарън Рамсдейл обаче се намеси блестящо, хвърляйки се вдясно, за да отрази опасния шут и да запази мрежата си суха.

Второто полувреме започна с чудесна възможност за Саутхемптън в 50-ата минута. Топката попадна при свободния Матеуш Фернандеш в наказателното поле след рикошет. Халфът веднага вдигна глава и нанесе  удар, но за негово нещастие топката прелетя на сантиметри над напречната греда, пропускайки голям шанс за откриване на резултата.

В 55-ата минута Саутхемптън откри резултата, след като Камерън Арчър направи впечатляващ пробив в наказателното поле. Той овладя топката и с прецизен удар в долния десен ъгъл преодоля Давид Рая, давайки аванс на гостите. Резултатът вече е 0:1 в полза на Саутхемптън.

Арсенал реагира мигновено след гола на Саутхемптън! В 58-ата минута Букайо Сака изпрати брилянтен пас към Кай Хаверц, който от границата на наказателното поле стреля мощно. Топката се отби в лявата греда и влетя в мрежата, оставяйки вратаря без шанс. Резултатът е изравнен на 1:1!

 

 

LIVE! Арсенал - Саутхемптън 1:1

Стадион: Емирейтс Стейдиъм

Рефер: Т. Харингтън

Състави:

Арсенал: Рая, Габриел, Жезуш, Жоржиньо, Калафиори, Партей, Райс, Сака, Салиба, Стърлинг, Хаверц

Саутхемптън: Арибо, Беднарек, Даунс, Диблинг, Манинг, Стюърт, Сугавара, Уолкър-Питърс, Фернандеш, Харууд-Белис