Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира отношенията си с колегата си от Ливърпул Юрген Клоп. Португалският специалист заяви, че не е приятел с германеца, но и няма проблем с него. Тази вечер "шпорите" от Лондон приемат в столицата английския шампион в интригуващ сблъсък от 20-ия кръг на Висшата лига.

"Не съм приятел с Юрген защото, никога не съм прекарвал време с него. Когато познаваш един човек, можеш да кажеш: "Харесвам го, той ми е приятел" или "Не го харесвам, не ми е приятел". Отношенията ми с Юрген се свеждат до 5 минути преди мача и 5 минути след мача. Това, което мога да кажа за Юрген, е, че той е колега, когото уважавам и с когото нямам никакъв проблем. И вярвам, че за него нещата стоят по същия начин. Никакви проблеми", сподели, цитиран от Goal.com, 58-годишният Моуриньо.

Тотнъм заема шесто място в класирането към днешна дата, но при победа довечера ще се изкачи на четвърто и ще бъде с мач по-малко. Ливърпул е пети, с точка повече, но и мач повече от "шпорите" към момента.

През декември Моуриньо се заяде с Клоп след победата на "мърсисайдци" над лондончани с 2:1 на "Анфийлд" след решаващ гол в самия край на Роберто Фирмино.

Тогава той заяви, че наставникът на Байерн Мюнхен Ханс Флик, а не Клоп е трябвало да спечели наградата "Треньор на годината" на ФИФА. Освен това тогава португалецът каза оше, че по-добрият отбор е загубил въпросния сблъсък.