Дебютът на Жозе Моуриньо начело на Тотнъм Хотспър бе уверен, след като отборът му надделя с 3:2 над Уест Хем при визитата си в Източен Лондон. Така „шпорите” спечелиха за първи път далеч от дома след 12 поредни мача в Премиър лийг и са на шестото място във временното подреждане със 17 точки. Уест Хем, от своя страна, записа седма поредна среща без победа в Премиършип и са 16-и с 13 точки.

В хода на целия мач гостите от Северен Лондон доминираха, а резултатът откри Хюн-мин Сон в 36-ата минута. Деле Али взе топката край тъчлинията и легнал подаде за Сон, който проби към вратата на Роберто и с кинжален удар откри резултата. Второто полувреме пък започна ударно за гостите, след като в 48-ата минута Лукас Моура завърши контраатака след пас на Сон. Миг по-късно и Хари Кейн се разписа, правейки резултата 3:0 след удар с глава, за да вкара 175-ия си гол за Тотнъм.

В 73-ата минута „чуковете” намалиха резултата чрез Михаил Антонио, който с мощен удар с десния крак матира Паоло Гацанига. Домакините вкараха в последната минута чрез Деклан Райс, който отблизо засече топката, но бе в засада и след намесата на ВАР голът бе отменен. Все пак в шестата минута на добавеното време Анджело Огбона направи резултата 2:3, но за повече хората на Мануел Пелегрини нямаха сили.

Getty Images
41 снимки

Жозе Моуриньо и Тотнъм в следващия кръг ще посрещнат Борнемут на "Тотнъм Стейдиъм", докато за Уест Хем предстои поредно лондонско дерби - този път срещу Челси на "Стамфорд Бридж".