Звезди на почивка, никакви нови попълнения и незавършен стадион, това са проблемите пред мениджъра на Тотнъм – Маурисио Почетино.

Звездите на „шпорите“ все още са на почивка след Световното първенство в Русия. Отборът не е провел почти никаква лятна подготовка. Девет от неговите основни единадесет играчи участваха в последния уикенд на Мондиала и са играли общо около 1 000 минути повече в сравнение със своите колеги.

Почетино иска да даде на всеки един от своите футболисти минимум 21 дни почивка, за да могат да презаредят батериите. Това означава, че Юго Лорис, Хари Кейн, Дани Роуз, Ерик Дайър, Тоби Адервейрелд, Ян Вертонген и Муса Дембеле ще започнат да тренират едва шест дни преди първия мач за сезона на Тотнъм срещу Нюкасъл.

Аржентинецът е дал програма на всеки един от играчите си, за да се поддържат във форма, като държи контакт с тях чрез WhatsApp.

„Шпорите“ също така нямат нито едно ново попълнение, нещо което може да им изиграе много лоша шега, ако се повтори случката от преди две години. А именно доста от звездите му тогава участваха във финала на Евро 2016 и имаше контузени още първия ден.

Тогава имаше цели 34 дена между финала на европейското и старта на Висшата лига и все пак имаше контузени. Най-яркият пример за това бе вратарят Юго Лорис, който разтегна бедрен мускул. Сега обаче разликата е с цели седем дни по-малка почивка, което допълнително увеличава риска от контузии.

Друг проблем за Почетино е и все още незавършеният нов стадион на „шпорите“. Ясно е, че първото домакинство на Тотнъм срещу Фулъм ще бъде на „Уембли“. Все още не е сигурно обаче дали мачът срещу Ливърпул на 15 септември ще е на новия стадион, или също ще бъде на „Уембли“.