Отборът на Кристъл Палас записа първа победа от началото на сезона във Висшата лига, след като разби Тотнъм с 3:0 у дома в лондонското дерби от четвъртия кръг на първенството. "Шпорите" пристигнаха на "Селхръст Парк" със самочувствието на единствения тим с пълен актив точки, както и единственият, който не бе допуснал гол във вратата си.

След нулево първо полувреме събитията се развиха много лошо за възпитаниците на Нуно Санто, след като централният защитник Джафет Танганга получи два жълти картона в рамките на пет минути между 53-та и 58-ма. "Орлите" се възползваха от численото си преимущество и стигнаха до успех, благодарение на три гола в заключителните 15 минути. В 76-та минута Уилфред Заха откри резултата от дузпа след игра с ръка на Бен Дейвис в наказателното поле. Това попадение пречупи гостите и те инкасираха още две попадения, дело на новото попълнение на Палас Одсон Едуар.

По този начин тимът на Патрик Виейра се изкачи до 11-то място в класирането с пет точки, докато Тотнъм остава на първото място с актив от девет точки, но и мач повече от преследвачите си.