Ливърпул не беше толкова активен на трансферния пазар това лято, но мениджърът Юрген Клоп е спокоен. Докато съперници за титлата като Челси и Манчестър Юнайтед се подсилиха в атака с голмайстори от ранга на Ромелу Лукаку и Кристиано Роналдо, мърсисайдци бяха “пас”.

“Не се притеснявам от нищо, знам каква е действителността. Ако не купиш този и този, а конкурентите ти го направят, хората казват, че е трябвало и ти да подсилиш състава си”, заяви Клоп в интервю за “Скай Спортс”. 

“Да, винаги има нужда от нови футболисти, но ние правим трансфери в точния момент и на точно този играч, който искаме - продължи германецът. - Когато имаме възможност, действаме. Когато обаче нямаме тази възможност, не заменяме желания от нас футболист с друг. Различни сме от останалите; нашите собственици следват тяхната си философия и ние вече спечелихме както титлата в Англия, така и Шампионската лига. Това означава, че не сме толкова зле. Иначе постояннно искаме да направим отбора по-силен. А какво мислят и говорят останалите - това мен не ме интересува”. 

Утре Ливърпул посреща шампиона Манчестър Сити в дербито на Висшата лига. “Срещу този съперник трябва да вкараш положенията си. Това е тим, който е изключителен във владението на топката, но и в защита е много силен. За нас е важно да създадем шансове и да нанесем удара си в точния момент. Трябва да сме смели”, добави Клоп.

“Първенството е много силно. Вижте само какво прави Челси, какво прави Юнайтед… А допреди три седмици всички се чудеха какво става с Арсенал, но сега вече те се доближават до футбола, който искат. Тотнъм? Те страдаха в миналия кръг, но ще се завърнат…”, завърши наставникът.