Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нападна остро премиерът на Великобритания Борис Джонсън за подхода на държавника в борбата с коронавирус. Според германския наставник на „червените”, Джонсън и британското правителство са действали, като че ли са от „друга планета”.

Великобритания е една от държавите с най-висока смъртност, причинена от COVID-19.

“Аз не съм гласувал за това правителство. Това правителство е избор на други хора. За мен проблемът бе, че виждах какви са новините в Англия и какви са новините в Германия. Ако извънземните ни гледах а отвън, може би щяха да си помислят, че идваме от различни планети. Лично аз не разбрах защо започнахме да носим маски в затворени помещения на 15 юни – пет или шест седмици след всички останали държави. Може да спорим дали маските помагат или не, но всички държави, които започнаха да носят маски по-рано имат по-малко смъртни случаи от Англия. Това е истината”, коментира Юрген Клоп.

Днес неговият Ливърпул излиза срещу Евертън в първи мач за двата тима след пандемията. „Червените” са на шест точки от първата си титла в Англия от 30 години.