Само Ливърпул остана отборът, който може да попречи на Манчестър Сити по пътя към титлата. Много мениджъри биха се изкушили от психологическата война и омаловажаването на съперника, но Юрген Клоп не е сред тях.

„Как мога да не уважавам Пеп Гуардиола? Харесва ми как отборите му играят футбол. Няма нищо лошо да говорим за него. Не е като да сме братя по време на мачовете, но надпреварата за титлата се води само по време на срещите”, сподели Юрген Клоп.

„Аз не съм сър Алекс Фъргюсън или Арсен Венгер и не знам как са постъпвали те. Знам за отборите на Рафа Бенитес и Жозе, но не за това, дали се харесват един друг. Не съм готов за интелектуална игра в такава посока, защото не ми е интересно.”

Клоп и Гуардиола

източник: Gulliver/GettyImages

„До началото на сезона никой не очакваше, че Ливърпул ще се окаже в подобна ситуация. Можехме само да мечтаем за това, но сега отборът ни се бори за титлата, и имаме шансове да я спечелим”, добави още мениджърът на Ливърпул.

От 14.00 часа „мърсисайдци” излизат срещу Бърнли на „Анфийлд” с надеждата за трите точки, които ще ги оставят максимално близо до лидера. Манчестър Сити води със 4 точки на Ливърпул, който е и с мач по-малко. Срещата можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.