Капитанът на Аякс Матайс де Лихт „отвори нашироко вратата” за свой трансфер в Ливърпул през идното лято. Въпреки крехките си 19 години, Де Лихт вече има повече от 100 мача за амстердамци. Централният защитник също така има и 13 мача за Холандия, а контрактът му с Аякс е до юни 2021-а година.

Барселона е един от европейските клубове, които са свързвани със сделка за Де Лихт, но тийнейджърът потвърди, че черпи вдъхновение от сънародника си Върджил ван Дайк.

Ван Дайк кара първият си пълен сезон в Ливърпул, след като пристигна през януари 2018-а на „Анфийлд”. Оттогава насетне бившият защитник на Саутхемптън и Селтик играе феноменално за тима на Юрген Клоп, откак е в града на Бийтълс.

„Върджил е играч, който има опит в топ-лигите. Разбира се, че искам да се уча от него. Възползвам се винаги, когато играя до него в Холандия. Сега съм фокусиран върху Аякс, а след това ще видим какво ще стане”, потвърди Де Лихт пред Goal.com.

„Де Лихт водеше Аякс с капитанската лента срещу Реал Мадрид при големия триумф в Шампионска лига през последната седмица.