Въпреки слабостите на Александър-Арнолд отзад, Ливърпул грабна решаваща победа с 1-2 срещу "шпорите" в битката си за топ 4. Качествата на десния бек - както добри, така и лоши - бяха изложени на показ за всички на стадион "Тотнъм Хотспър", с колекция от зашеметяващи далечни подавания, идващи заедно с някои не толкова убедителни битки един на един. След като до Световното първенство остават само няколко седмици, бившият краен защитник на Англия Гари Невил разсъждава какво може да означават тези изпълнения за Англия тази зима.

"Наистина е трудно с Александър-Арнолд", каза той по Sky Sports. "Неговият блясък напред е извън този свят. Но ние говорим за нокаут футбол. Дали Англия ще спечели или загуби на Световно първенство ще зависи от моменти. Трябва да си концентриран. В този момент не виждам как Гарет може да влезе в мач с елиминации на Световно първенство, използвайки Трент Александър-Арнолд.

Дебатът относно избора на Трент в националния отбор бушува след последния голям турнир в Англия, благодарение на множеството опции, налични за Гарет Саутгейт на десния бек. Въпреки това, със скорошните контузии на Рийс Джеймс и Кайл Уокър, играчът на Ливърпул изглежда има най-добрия възможен шанс да участва в Катар 2022, въпреки съмненията на Невил.