Евертън и Челси не успяха да си вкарат гол – 0:0 през първото полувреме на мача от 35-ия кръг на Висшата лига на „Гудисън парк“.

Двубоят започна много остро. Домакините можеха да поведат в резултата още във 2-та минута, когато Доминик Калвърт-Люин нахлу в наказателното поле на Челси и стреля, а топката премина под плонжа на Тибо Куртоа и срещна десния стълб на вратата. След това топката попадна в Ромелу Лукау, който се опита да стреля, но удаът му бе блокиран от Гари Кейхил.

Минута по-късно Гари Кейхил отправи далечен удар в 3-та минута, но право в ръцете на Маартен Стекеленбург.

Диего Коста се измъкна от Ашли Уилямс в 11-та минута, след което подаде към Еден Азар, който преодоля Стекелнбург, но не успя да вкара топката в опразнената врата.

Неманя Матич отправи слаб удар от дъгата на наказателното поле на Евертън, който не затрудни Стекеленбург.

Ромелу Лукаку овладя много добре топката на гърди в 23-та минута, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на Тибо Куртоа.

Давид Луис намери с перфектен извеждащ пас Диего Коста, който бе изпуснат от Фил Ягиелка. Испанският нападателя успя да овладее топката с глава, а след остана сам срещу Стекеленбург, но от упор стреля над напречната греда.

Ромелу Лукаку овладя отлично топката на гърди в 32-та минута, но точно в момента, когато реши да стреля бе затворен много добре от Сесар Аспиликуета, който му попречи да нанесе по-хубав удар и топката излезе в аут.

След грешка в отбраната на Челси в 42-та минута топката бе овладяна от Енер Валенсия, който центрира остро в наказателното поле на Челси, но Ромелу Лукаку не успя да засече топката с глава.