Инфарктен край позволи на Тотнъм Хотспър да спечели визитата си на Астън Вила с 3:2 в Бирмингам. Хюн-мин Сон реализира попадение в 94-ата минута, за да оформи крайния резултат на „Вила Парк”, след като Тоби Алдервайрелд си вкара автогол в деветата, но в 27-ата се реваншира и изравни резултата. В края на полувремето Сон бе точен, след като първоначално пропусна дузпа, хваната от Рейна, но при добавката не можа да сбърка, за да дойде гол на Бьорн Енгелс в началото на вторите 45 минути.

След девет минути игра на „Вила Парк” домакините поведоха. Анвар Ел Гази центрира отдясно към Мбвана Самата, който обаче бе изпреварен от Тоби Алдервейрелд, за да може белгиецът да си вкара автогол. В 19-ата минута Джак Грийлиш напредна добре отляво и достави с добър пас топката на Дъглас Луис, който отблизо отправи удар, но Бен Дейвис блокира пътя на топката.

В 27-ата минута лондончани изравниха резултата в Бирмингам. Тогава топката бе центрирана от ъглов удар, за да може топката да отиде в Алдервейрелд. Белгиецът отправи мощен удар с десния крак, който направи безпомощен Пепе Рейна. До края на полувремето тимът на Жозе Моуриньо изпусна още няколко възможности, но удари на Деле Али и Стивън Бервайн бяха блокирани.

В самия край на първата част Бьорн Енгелс фаулира Бергвайн, за да може Мартин Аткинсън да отсъди дузпа. Сон стреля, ала Рейна боксира, но при добавката кореецът не сбърка и резултатът стана 2:1.

В 54-ата минута бранителят на Вила се реваншира, вкарвайки гол. Тогава Грийлиш центрира топката от корнер, а Енгелс се извиси над Алдервейрелд, за да направи 2:2.  След час игра Деле Али стреля силно, но Рейна спаси, а после Бергвайн се пробва от малък ъгъл, но стражът на Вила отново се справи със ситуацията.

Четвърт час преди края Али остана очи в очи с Рейна, но опитният страж излезе бързо напред и спаси удара на халфа на Тотнъм.

В добавеното време на срещата топката бе изсипана от защитата на Тотнъм към Сон. Бьорн Енгелс допусна кошмарна грешка, пускайки топката да мине под крака му, а Сон овладя и напредна. Последва хубав удар на корееца с десния крак край Рейна и на практика Тотнъм изтръгна клинично трите точки на „Вила Парк”.