Десетият кръг на Висшата лига в Англия ще бъде запомнен не толкова с футбола, отколкото с драматичните събития, които ще останат в историята на играта на Острова завинаги.

Разбира се, става дума за трагедията, която сполетя футболен клуб Лестър и собственика на клуба Вичай Сривадханапрабха, който загина, след като личният му хеликоптер се разби на метри от стадион „Кинг Пауър“ минути след двубоя с Уест Хем.

След един ден мълчание от клуба и полицията, снощи властите официално съобщиха, че крупният бизнесмен е починал заедно с още четирима души, които се намирали на борда.

По-рано през деня пък фен на Брайтън енд Хоув Албиън намери смъртта си на стадиона по време на двубоя Уулвърхемптън Уондърърс.

Английската легенда Глен Ходъл пък бе приет по спешност в болница, след като му прилоша в студиото на BT Sport. За щастие обаче, състоянието на бившия английски национал се подобрява.

Тъжната събота за английския футбол

Потвърдиха смъртта на боса на Лестър

Властите в Англия обявиха имената на жертвите

Скромен, щедър и загадъчен - кой бе собственикът на Лестър

Gulliver/GettyImages
20 снимки

​Футболисти и фенове страдат за Вичай

Лестър отмени тренировката в неделя

Ужасяващи снимки от разбилия се хеликоптер

Хеликоптерът на боса на Лестър изпепелен в зверска катастрофа

 

 

Извън драматичните събития, като акцент от кръга в Англия можем да отбележим прекъсната победна серия на Арсенал. Тимът на мениджъра Унай Емери записаха седем поредни успеха в елита, но вчера Кристъл Палас се превърна в „черна котка“ за „артилеристите“.

Серията на Арсенал спря в щуро лондонско дерби 

Палас показа характер и успя да стигне до равенство 2:2, въпреки че седем минути преди края губеше в резултата.

В същото време Ливърпул продължи с победния си ход и записа нов успех, който го изкачи поне за два дни еднолично на първото място. „Червените“ на Юрген Клоп надвиха категорично с 4:1 гостуващия Кардиф.

Кардиф предизвика звяра Ливърпул и пострада

Шакири: Това е само началото

Клоп приветства почивката и чака Арсенал

Българин предложи брак пред легендарния "Коп"

Челси също продължи да поддържа напрежението на върха, разбивайки Бърнли като гост. Маурицио Сари и компания нямаха никакви проблеми при визитата си, печелейки с 4:0.

Челси громи и без Азар

Новакът Фулъм инкасира нов пореден крах в елита. Тимът на Славиша Йоканович отстъпи на Борнемут с 0:3. С такъв резултат Уотфорд победи Хъдърсфийлд и запази мястото си в горната половина на таблицата. „Стършелите“ продължиха с дорите изяви и логично остават на седмата позиция във временното подреждане.

Горчиви "черешки" за Йоканович, Борнемут живее в приказка

В дербито от неделния ден Манчестър Юнайтед излъга Евъртън и взе важни три точки, сваляйки малко напрежението от своя мениджър Жозе Моуриньо. „Червените дяволи“ биха с 2:1, което ги изкачи с две позиции в таблицата и те вече са осми.

Юнайтед наказа беззъб Евертън

За десерт днес е големият сблъсък между претендентите за титлата Тотнъм и Манчестър Сити. Мачът може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.