Животът в Премиършип продължава да е тежък за бившия наставник на Левски Славиша Йоканович, който сега води Фулъм в най-силния вътрешен шампионат в света. Тимът на сърбина падна с 0:3 на своя "Крейвън Котидж" от приятната изненада от началото на сезона Борнемут. 

Калъм Уилсън с два гола - един преди почивката от дузпа и втори малко преди края, както и Дейвид Бруукс между попаденията му донесоха трите точки за "черешките". А малко след втория гол на гостите беше изгонен Кевин МакДоналд от състава на "котиджърс" и всичко като интрига умря в този мач. 

Мачът започна силно за лондончани, но Абубакар Камара изпусна страхотен шанс за тях още в самото начало на мача. И една наивна грешка в наказателното им поле доведе до дузпа в полза на Борнемут. Тя беше направена от Тимъти Фосу-Менса в 14-та минута, а Калъм Уилсън беше безпощаден от 11-те метра - 1:0 за гостите. 

До почивката момчетата на Йоканович продължиха да са по-активни и повече да търсят гола. Но редуваха пропуск след пропуск. Тимъти Фосу-Менса и Жан-Мишел Сери изпуснаха страхотни шансове, а Андре Шюрле в 22-та минута не успя да се разпише от чиста позиция почти сам срещу вратаря Асмир Бегович. 

Така почивката дойде при един гол аванс на "черешките". Малко след подновяването на играта те можеха и да удвоят, но удар от чиста позиция на Саймън Франсис беше избит по невероятен начин от Серхио Рико и статуквото се запази. 

Всичко обаче свърши само за минутка между 72-та и 73-та. Първо Райън Фрейзър намери по перфектен начин Дейвид Бруукс в наказателното поле и той прониза мрежата за 2:0. А в следващата минута Кевин МакДоналд си изкара глупав втори жълт картон от състава на Фулъм и всичко на практика приключи. 

До края на мача Борнемут играеше разумно и отбиваше всякакъв натиск на домакините. И дори имаше време да направи победата си класическа. В 85-та минута поредната продължителна атака с много ходове завърши с извеждащ пас към Калъм Уилсън и той с мощен шут препарира Серхио Рико за крайното 3:0. 

Така "черешките" взеха поредния си важен успех и събраха вече 20 точки на шестата позиция в класирането. Това е само на шест точки от лидера Ливърпул 10 кръга след началото на сезона. Фулъм пък остава със скромните пет точки и още е в зоната на изпадащите. 

Всички резултати от ранните мачове в Премиършип в събота следобед: 

Брайтън - Уулвърхемптън 1:0

Фулъм - Борнемут 0:3

Ливърпул - Кардиф 4:1

Саутхемптън - Нюкасъл 0:0

Уотфорд - Хъдърсфийлд 3:0