Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че предстоящата седмица за подготовка е „добре дошла” за него и неговия тим. Германският наставник довери това на брифинга след успеха над Кардиф с 4:1 от десетия кръг на Висшата лига.

Мърсисайдският тим се бори за трофеите, както в първенството на Англия, така и на европейския фронт. Натовареният график бе толкова солиден, че се случваше на дваж Ливърпул да играе по три мача за осем дни.

Въпреки това отборът отпадна в първия си мач за Купата на Лигата, като именно това са мачовете, които предстоят през идната седмица. Това стана след загуба от Челси, а футболистите на Клоп ще могат да починат и подготвят пълноценно за предстоящия дуел с Арсенал.

„Артилеристите” очакват на „Емирейтс Стейдиъм” Ливърпул идната събота в големия мач на 11-ия кръг.

„Спечелихме мача с Кардиф, а това е добре, тъй като това беше следващата стъпка. Сега имаме време за почивка, което е за първи път от много време насам за момчетата. Подготовката ни няма да е за нови два мача в следващата седмица, а само за един. Нашите футболисти, които играят и за националните си отбори не помнят кога са почивали за последно. Ще използваме това пълноценно, за да се подготвим за Арсенал. Това ще бъде сладко предизвикателство”, сподели Клоп.

Мохамед Салах вкара откриващия гол срещу Кардиф, като Садио Мане отбеляза втория гол преди Джердан Шакири да вкара трети за „червените”.

„Хората непрестанно говорят за нападението на Ливърпул, но не трябва така. Става въпрос за работата на целия отбор, който е зад нас. Те правят така, че нещата да изглеждат лесни. Ние сме щастливци, че вкарваме толкова, тъй като сме благодарни на отбора”, сподели Садио Мане пред сайта на отбора.