Хеликоптер, който е собственост на Вичай Сривадханапрабха, е катастрофирал в близост до стадиона на Лестър „Кинг Пауър Стейдиъм”.

Тайландецът е основен собственик в отбора на Лестър. Той е роден на 4-и април 1958-а година в Бангкок, а състоянието му се оценява на 3,82 млрд. към 2018-а година.

Към момента все още няма яснота кой е бил на борда на летателното средство, а няма потвърждение и, че Сривадханапрабха е бил вътре. Босът на "лисиците" присъства на срещата на отбора му срещу Уест Хем от 10-ия кръг във Висшата лига. Под неговото ръководене тимът на Лестър вдигна титлата във Висшата лига за сезон 2015/16.

„Имаме работа с инцидент в близост до стадион „Кинг Пауър Стейдиъм". Всички спешни служби са активизирани и се занимават със случая”, е краткото становище на полицията в Лестър.

 

8 снимки

„В готовност сме да помогнем с всичко необходимо и с нашето присъствие”, пък съобщава болницата в Източен Мидландс.

„Около 20,30 часа тази вечер очевидци ми казаха, че са видели хеликопетра на собственика на Лестър да излита от терена на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Това се случва след всеки един домакински мач, но след няколко секунди той е загубил контрол. Летателното средство се е разбило на паркинга в задната страна на стадиона, който се намира на няколкостотин метра от терена”, съобщава репортерът на Sky Роб Дорсет.

“Бяхме в бар до стадиона, а моят племенник бе в реално шоково състояние. Той каза, че е видял хеликоптерът да излиза извън контрол, след като е паднал в рамките на секунда, избухвайки в пламъци. Той беше толкова разстроен – всички мислим за собствениците тук и какво са направили за клуба. Това е ужасно, не може да повярвате”, сподели Дон, който е фен на Лестър.

„Паркингът е бил населен с хора по това време. Не може да се идентифицира какви са били те, независимо дали са членове на персонала на клуба или хора, които още са напускали стадиона. Това е станало на стотина метра от стадиона”, продължават медиите на Острова.

Веднага заваляха и послания в социалните мрежи с голяма част от футболните хора, както и много футболисти на Лестър с молитви към пострадалите.

Фотографът на свободна практика Райън Браун пък е отразявал срещата на Лестър с Уест Хем. „Двигателят на хеликоптера буквално спря, а аз веднага се обърнах. Чу се мълчание за секунди, а перките продължиха да стържат. Последва голям взрив. Имаше огромна огнена топка”, споделя фоторепортерът.

Стана ясно, че вицепрезидентът Аийауат Сривадданапрабха и директорът по футболните въпроси в Лестър Джон Ръдкин не са били на борда на хеликоптера.