Полузащитникът на Ливърпул Джердан Шакири призова мърсисайдци да продължат със своя професионален подход и страст към двубоите от остатъка на сезона във Висшата лига. ,,Червените“ се изкачиха временно на върха в класирането след успех с 4:1 над новака Кардиф, а швейцарският национал отбеляза дебютния си гол с фланелката на тима в Премиършип. ,,Трябваше да играем смело през целия мач“, заяви дошлият от Стоук футболист за сайта на клуба.

,,В началото поведохме с 1:0, но бе трудно след това да подпечатаме успеха си. Те са много здрав физически тим. Знаехме преди срещата, че те имат високи и силни играчи и ще разчитат на дълги топки в предни позиции. Затова трябваше да сме смели до последния съдийски сигнал – резултатът може би е малко по-голям от показаното на терена, но в крайна сметка ние се справихме и заслужихме трите точки“, сподели впечатленията си за мача Шакири.

,,Хубаво е да си тук в Ливърпул. Имаме много добър състав и ще се опитаме да бъдем постоянни и успешни в изявите си. Когато играем по този начин, може да бъдем успешни. Трябва да продължим по същия начин, защото сме едва в началото на един дълъг и тежък сезон“, предупреди той. Ливърпул допусна първото си попадение у дома от февруари насам във Висшата лига след точната интервенция на Калъм Патерсън в 77-та минута. Швейцарецът обаче не смята, че това ще подейства негативно на защитниците на тима. ,,Разбира се, че бранителите са разочаровани от допускането на гол – но това е футболът. Не може винаги да вкарваме по пет или шест гола и да не допускаме такива“, заяви философски Шакири.

,,Всеки тим допуска голове, но аз съм уверен, че ние ще продължим да бъдем стабилни в защита“, изрази увереността си Шакири. В следващия кръг мърсисайдци гостуват на Арсенал в дербито на 11-ия кръг във Висшата лига.