Колко обичан в Лестър бе трагично загиналият собственик на клуба Вичай Сривадханапрабха си личи от болката, която демонстрират футболисти и фенове на тима след загубата му.  Тайландският милиардер загина след катастрофа със своя хеликоптер на 200 метра от стадион "Кинг Пауър".

"Трудно е да опиша с думи колко много значете за този футболен клуб и за град Лестър", сподели вратарят Каспер Шмайхел, който изрази вдъхновението си от тайландеца като "лидер, баща и мъж". "Не мога да повярвам, че това се случва, съкрушен съм. Не мога да повярвам какво видях миналата вечер. Просто не изглежда истинско!", продължи Шмайхел.

"Всички знаем какви инвестиции ти и твоето семейство вложихме във футболния клуб. Това ти направи толкова повече от това. Интересуваше се истински не само от клуба, а и от цялото общество. Безкрайният ти принос към болниците на Лестър и благотворителните организации няма да бъде забравен."

"Промени футбола. Завинаги! Даде вяра на всички, че невъзможното е възможно, не само на нашите фенове, но на феновете по цял свят във всеки спорт!"

"Думите не могат да опишат как се чувствам", написа Хари Магуайър. "Никога няма да забравя подкрепата на собственика. Не само в Лестър, а и по време на Световното."

Съкрушен бе и голмайсторът на шампионския отбор на Лестър Джейми Варди. "трудно ми е да намеря правилните думи, но за мен ти си легенда, невероятен мъж, който имаше най-голямото сърце, душата на футболен клуб Лестър. Благодаря ти за всичко, което направи за мен, моето семейство и нашия клуб. Ще ми липсваш, почивай в мир."

Капитанът на шампионския отбор от 2016 Уес Морган сподели, че е "абсолютно съкрушен". "Ти беше прекрасна личност, която се грижеше толкова много за клуба, града и всичко, свързано с това", написа Анди Кинг, който игра 12 години в Лестър. "Благодаря ти, че ни позволи да превърнем мечтите си в реалност и се надявам, че се гордееше със своя клуб както ние се гордеехме с теб."

Привържениците на Лестър също засвидетелстваха своята болка и признателност към загиналия собственик като създадоха място за почит на стените на стадиона, където оставят шалове, свещи и букети в памет на Сривадханапрабха.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Скромен, щедър, загадъчен - кой беше трагично загиналният шеф на Лестър?

Властите в Англия обявиха имената на жертвите на трагедията в Лестър