Манчестър Юнайтед постигна успех с 2:1 като домакин над Евертън в мач от 10-ия кръг на Премиър лийг. Пол Погба даде аванс на своите с гол в 27-ата минута, а Антони Марсиал удвои в 49-ата. Това бе петия гол за французина, когато е играл срещу Евертън във всичките седем срещи. Марсиал е отбелязвал повече голове само на Уест Хем в кариерата си (6). Гилфи Сигурдсон пък намали резултата в 75-ата от дузпа, но това бе всичко, което Евертън предложи на „Олд Трафорд”.  По този начин Юнайтед изпревари Евертън във временното класиране, като вече е осми със 17 точки. Евертън е девети с 15 точки.

Юнайтед води на почивката с 1:0 на гостуващия Евертън, след като гол на Пол Погба в 27-ата минута прави разликата. Французинът вкара след добавка от негово изпълнение на дузпа, макар че Пикфорд отрази опита от точката. Евертън от своя страна не предложи много през първата част, като шансовете им финишираха безславно в ръцете на Давид Де Хеа.

Второто полувреме започна с шанс за Евертън, като Ричарлисон стреля от средна дистанция, но Де Хеа се намеси добре.

В 49-ата обаче Манчестър Юнайтед удвои своя актив. Погба взе топката в средата на терена, а феновете го подтикнаха да стреля. Той обаче не понечи да шутира и подаде наляво към Марсиал. Френското крило на Юнайтед стреля добре от границата на наказателното поле, а шутът влетя красиво във вратата на Евертън за 2:0.

Секунди по-късно Бернард направи изумителен пропуск. Ричарлисон подаде към своя сънародник, който избяга от засадата и излезе очи в очи с Де Хеа. Бернард напредна и подмина испанския вратар и само трябваше да вкара топката в опразнената врата, но вместо това стреля в аут.

В 53-ата Джордан Пикфорд се намеси добре, след като Марсиал стреля отдясно, за да отрази с крак. Три по-късно Мате центрира отдясно за Погба, а французинът овладя и влезе в наказателното поле. Погба стреля силно с десния крак, но Пикфорд отново се намеси и изби в корнер.

В 76-ата минута съдията Джон Мос отсъди дузпа за Евертън. Ричарлисон нахлу в наказателното поле на Юнайтед отляво, а Крис Смолинг се хвърли на безцеремонен шпагат в краката на бразилеца, който се строполи и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Сигурдсон, който прати топката в десния ъгъл на Де Хеа и намали – 1:2.

Евертън се впусна в атаки, които обаче не свършваха с опасни удари към вратата на Юнайтед, а най-голямото положение бе на сметката на домакините. Антони Марсиал бе извден от Фред в 94-ата минута очи в очи срещу Пикфорд. Французинът напредна навътре и стреля, но английският вратар постави тялото си и запази преднината от един гол за Юнайтед. Това бе и последният епизод в срещата.

Идния кръг Юнайтед гостува на Борнемут, докато Евертън приема Брайтън.