Правителството на Великобритания обмисля възможността да позволи присъствието на привърженици по футболните стадиони в Англия до Коледа, там където нивата на зараза са ниски.

Конструктивните разговори текат между културния министър Оливър Даудън и футболните собственици, но все още няма споразумяна дата за връщането на запаляконвците по трибуните. Ситуацията ще бъде допълнително преразгледана до 2 декември, когато се очаква да приключи извънредното положение в страната.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви в сряда, че правителството работи по връщането на феновете „възможно най-скоро“. „Разбирам разочарованието на феновете, и се надяваме привържениците да се върнат по стадионите възможно най-скоро“, каза министър-председателят.

Британското правителство прие виртуална среща във вторник по обяд за бъдещето на английския футбол, която включваше ФА, Висшата лига, Английската футболна лига, Kick It Out и други фенски организации. Културният министър Даудън определи разговорите като „положителни“.