Брайтън постигна много ценен успех с 2:1 при гостуването на Кристъл Палас на „Селхърст Парк“ в мача от 30-ия кръг на Висшата лига. Този успех е изключително важен за „чайките“ в борбата им за оцеляване в английския елит.

Брайтън поведе в резултата в 19-та минута. Люис Дънк намери с дълъг пас Глен Мъри, който се възползва от грешката на Томкинс и с диагонален удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Висенте Гуаита.

Кристъл Палас можеше да изравни резултата в 30-та минута. Джеймс Томкинс отправи много опасен удар с глава, но Матю Райън успя да се намеси решаващо и да спаси.

Пред Миши Батшуай се откри много добра възможност в добавеното време на първата част. Белгийският нападател нанесе много хубав удар, но Райън внимаваше и изби в корнер.

Съдията Крейг Поусън свири дузпа за Кристъл Палас в 49-та минута за нарушение на Дейви Пропър срещу Андрос Таунзенд.

Лука Миливойевич реализира хладнокръвно дузпата и изравни резултата в 51-та минута.

Брайтън успя да реализира изключително красив гол в 74-та минута, който бе дело на Антони Нокер. Французинът отправи диагонален удар от границата на наказателното поле на Кристъл Палас, след което топката срещна десния стълб на вратата на Гуаита и влетя в мрежата му.

Кристъл Палас можеше да изравни резултата в добавеното време на срещата, когато пред Джефри Шлуп се откри чудесна възможност, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Кристъл Палас е тринадесети с 33 точки, колкото има и Брайтън, но "чайките" са четиринадесети.