356 състезатели от 56 клуба са подали заявка за участие в Държавното първенство по кикбокс в Шумен. Заради изключително големия интерес двубоите ще стартират още в петък (5-ти март), съобщиха от Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. 

Надпреварата в стил Лоу кик поставя началото на състезателния сезон в атрактивния боен спорт на национално ниво. Тя ще продължи до 7 март (неделя). За 11 пореден път първенствата като домакин открива СК Шуменска крепост. 

Заради пандемията от COVID-19 Държавното първенство по кикбокс в Шумен ще се състои без публика и при спазването на всички мерки от страна на присъстващите. 

Двубоите ще се играят успоредно на два ринга. С 36 представители в различните категории ще излезе клубът-домакин. Шест от тях са деца. 

"Ние много държим на децата. Искаме от малки да ги научим да обичат и да се възхищават на българските герои, а те далеч не са малко. Да излизат на ринга със самочувствието на победител, така както нашите прадеди са се борели за родината. Възпитаваме децата не само на кикбокс, а и на патриотизъм, защото според нас това е от голямо значение за изграждането на една личност. Колкото до интересът, той е много голям. Смятаме, че досега не е имало състезание от националния календар с толкова заявки. Постарали сме се, макар и без публика, да създадем една приятна и в същото време стегната по отношение на организацията атмосфера за състезатели и треньори. Пожелавам на всички да излязат от ринга без контузии и успех!” – каза за БККМТ старши треньорът и председател на СК Шуменска крепост г-н Галин Методиев.

Началото на квалификациите е в петък (5 март) от 16:00 часа. 

ПРОГРАМА:

05.03.2021 г. (ПЕТЪК)
11:00 часа - Медицински преглед и кантар в зала Плиска;

ПРЕДИМСТВО ЗА ВСИЧКИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, В КАТЕГОРИИТЕ КОИТО ЩЕ СЕ ИГРАЯТ В ПЕТЪК (всички с 8 и повече човека)

14:00 часа – теглене на жребия и публикуване в работната група; изпращане по e-mail на участниците 

16:00 часа - Начало на квалификациите. 

06.03.2021 г. (СЪБОТА)

09:00 часа – начало на състезанието;

14:00 часа – Почивка 

07.03.2021 г.

07:30 – 08:30 часа – мерене на състезателите – зала Плиска 

09:00 часа – начало на състезанието – финали; награждаване