Кардинални промени бяха направени в треньорския екип на националния отбор по кикбокс, съобщиха от ръководството на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай (БККМТ). 
 
Основен селекционер на националния тим продължава да бъде Владимир Вълев–Питбула. Заради липса на треньорски лиценз според правилата на WAKO, от състава отпадна Станислав Бахчеванов. 
 
Към екипа се присъединяват шестима помощник-треньори - трима за „ринговите“ дисциплини и трима за дисциплините на „татами“. Това е най-мащабният треньорски състав в историята на националния отбор по кикбокс. 
 
На Питбула в дисциплините на „Ринг“ ще помагат Галин Методиев (СК Шуменска Крепост), Марио Кирилов (СК Армеец София) и Димитър Димитров (СК Тангра – Свиленград). А на дисциплините на „Татами“ - Иван Георгиев (Star Team – София), Ивайло Радулов (СК Радулов) и Иво Деспотов – СК Масару - София.
 
Председателят на БККМТ Галин Димов заяви, че до избора на горепосочените треньори се е стигнало след задълбочен анализ върху работата на спортните клубове. 
 
„Стратегията ни е да имаме повече лицензирани треньори по кикбокс, които да участват в програмата, да черпят опит от международните състезания и различните школи по света със своето присъствие и помощ като част от националния отбор. Това е много важна стъпка за развитието на нашия спорт и приемането му в олимпийското семейство. Бих искал да използвам възможността да благодаря на Министерството на младежта и спорта, без които тази стабилна селекция на треньори нямаше да бъде възможна. Ще дадем всичко от себе си да повторим и надградим успехите от 2020. Надяваме се да се справим с вируса и да изпълним календара в пълния му обем", обясни Димов.