Илия Димитров – секретар на Българска федерация по таекуондо и един от най-добрите международни съдии в света вече е член на Съдийската комисия в Европейската Таекуондо централа. Димитров е най-младият сред членовете на комисията, но не отстъпва по опит и възможности. Родният съдия е реферирал в най-значимите форуми – Световни и европейски първенства, Гран-при финали и кръгове, Световни купи и международни турнири от най-висок ранг. През 2016 г. влиза в състава на топ 50 съдиите за Олимпийските игри в Рио. Димитров е един от най-дейните международни арбитри в страната, организатор на семинари за съдии, треньори и състезатели. Престижният пост в Европейската съдийска таекуондо гилдия на Димитров е с мандат от 4 години, през които се очаква активна работа и отговорности за развитието на съдийството в Европа.

Забележителни резултати за българския тим по време на приятелския мач с Azad University Team на престижната Супер Лига на Иран. Състезанието е ежегодно и за 4-та поредна година събира най-елитните състезатели от Иран. С резултат 9:7  Влади Далаклиев завоюва победа за българския тим. След равни резултати срещу опонентите си, "златна точка" реши мачовете на Фарзад Золхадри, Митко Джорджев, Кристиян Златев в полза на противниците им. 
 
С минимална разлика в резултата завършиха Александър Джорджев,Теодор Здравков и Даниел Ладжев. 
 
Добрите резултати идват след повече от месец интензивни тренировки на нашия отбор под ръководството на Фарзад Золхадри. Вече трета седмица националите ни тренират на иранска земя с представителния тим на Иран . От вчера в Техеран е и президентът на БФТ Слави Бинев, които бе посрещнат от легендите на Таекуондо Хасан Золхадри и Хади Саей.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.