Тимът на Етър Велико Търново постигна изключително ценна победа в борбата си за завръщане в efbet Лига. „Болярите“ сразиха с минималното 1:0 Добруджа при визитата си в североизточна България, а големият герой за „виолетовите“ беше Иван Коконов. Това е и първа загуба за добричлии като домакин през кампанията.

Опитният офанзивен футболист се разписа още в 11-ата минута на стадион „Дружба“ и на практика донесе трите точки за тима от старопрестолния град.

Вратарят на Етър - Станислав Нисторов, направи изключителен двубой и спаси няколко страхотни положения от добричлии, като в крайна сметка допринесе достатъчно за крайния успех за Етър.

Така отборът на Живко Желев вече има 20 точки и заема петото място, докато Добруджа е шести със същия актив. Лидерът Пирин е с 29 точки, а вторият Монтана е с 25. трети е дубълът на Лудогорец с 21, но вторият тим на „орлите“ няма право на промоция в efbet Лига.

Домакините стартираха по-активно срещата, но в 11-ата минута се озоваха назад в резултата. При първата по-сериозна ситуация Етър успя да открие, след като Бабалиев пусна успореден пас към Коконов, който от близка дистанция засече - 0:1.

В 33-ата минута все пак домакините можеха да изравнят. Принс Баке беше принуден да спира Ивайло Михайлов в наказателното поле на Етър и не успя, след което Михайлов стреля параболично с глава, но на стадиона в Добрич се видя прекрасна намеса от стража на гостите - Станислав Нисторов. 

До края на полувремето така и не падна друг гол и Етър се оттегли с аванс на почивката. Пет след подновяването пред домакините се откри добра възможност. Кардосо центрира, а топката беше свалена към Ивайло Михайлов, който шутира два пъти, а при втория без малко да вкара гол.

В 54-ата минута пък Кейта от Етър се отскубна от бранител и шутира плътно с левия крак, но Галин Григоров се намеси умело и предотврати втори гол във вратата си. Двадесет по-късно Добруджа създаде изключителна възможност за гол, която беше опропастена от домакините. Топката беше центрирана в полето на "болярите" към Димитър Пиргов, който се извиси и стреля с глава, ала Нисторов пак се намеси добре със спасяване, а топката се отби в гредата. Проблемът пред стража на Етър беше, че кълбото отиде към Здравко Серафимов, който вместо да стори по-лесното и да прати топката в опразнената врата, то някак я изкара аут.

Добруджа: 13 Галин Григоров - ВРАТАР 2 Велислав Боев 3 Димитър Пиргов - КАПИТАН 28 ЗДРАВКО СЕРАФИМОВ 15 Богдан Костов 6 Ивайло Климентов 27 Ангел Ангелов 8 Лукас Соарес 16 Симеон Мечев 31 Андриан Димитров 98 Ивайло Михайлов

Етър: 12 Станислав Нисторов - ВРАТАР 4 Георги Александров - КАПИТАН 11 Георги Бабалиев 16 Георги Иванов 13 Дидис Пита 27 Ибрахим Кейта 17 Иван Коконов 77 Мартин Николов 28 Николай Янков 44 Серигне Мбаке Файе 14 Радослав Найденов