Отборът на Пирин Благоевград стартира с разочароващо равенство 1:1 при гостуването на Хебър в Пазарджик в първи мач от новия сезон във Втора лига. Селекцията на Уорън Фийни допусна изравнителен гол в 4-та минута на добавеното време, след като гол на Преслав Йорданов даваше трите точки на "орлите" до този момент. 

В 30-та минута гостите си помислиха, че са повели в резултата. След грешка на играчите Хебър пред собственото си наказателно поле Станислав Манолев намери Антон Карачанаков, който видя как ударът му е спасен от стража на домакините. При добавката на празна врата Спас Георгиев отбеляза, но в последствение беше отсъдена засада. На повторенията обаче се видя, че подобна нямаше.

До края на полувремето двата тима си размениха по едно чисто положение, но до попадения не се стигна. 

В началото на втората част все пак Пирин взе заслужен аванс. След бърза контраатака в 54-та минута Антон Карачанаков намери Преслав Йорданов, който от около 20 метра не остави шанс на вратаря на домакините за 1:0. 

В 88-та минута обаче нещата за момчетата на Фийни се усложниха. Конър Хендерсън влезе необмислено в краката на съперник, след като вече имаше жълт картон. Галвният съдия не се поколеба да извади втори такъв, респективно червен, с което остави Пирин с 10 човека за последните минути.

Така в 4-та минута на добавеното време логичното се случи. След центриране на Тодоров отдясно Димитър Каракашев стреля от точката на дузпата и след рикошет в гредата топката се озова във вратата на гостите за 1:1.

Така момчетата от Благоевград, които са считани за абсолютен фаворит за първото място в дивизията, започнаха с разочароващо равенство.