Полузащитникът на Септември София Петър Тончев уверено заяви, че загубата от Етър Велико Търново в 5-ия кръг на Втора лига няма да повлияе по никакъв начин на отбора. 27-годишният халф заяви, че той и съотборниците му са загубили заради по-голямата припряност, тъй като срещнаха друг тим от върха на класирането.

До домакинството си срещу търновци Септември оглавяваше таблицата, но сега инкасира първо поражение и позволи на съперника си да вземе първото място.

„Отдавам загубата на малшанс. Неопитността ни също изигра лоша шега. Играхме през по-голямата част от двубоя по-добре от тях. Може би ако гредата на Аджов беше влязла, мачът щеше да се развие иначе. Късмет, какво да се прави“, коментира Тончев.

„Това беше пряк двубой между два отбора от челото. Може би е имало леко притеснение. Излязохме малко по-припрени. Противникът не ни изненада. Знаехме, че ще са по-затворени и ще разчитат на контраатака. Треньорите ги бяха разучили. Наясно бяхме със силните им страни.“

„Резултатът няма да ни повлияе по никакъв начин. Ще се вдигнем с момчетата. Излизаме срещу Ботев Враца в следващия кръг и очаквам да си вземем мача. Очаквам тежък мач, защото и те играят добре. Надявам се ние да сме победителите.“

„Ние сме млад отбор, не сме си поставяли конкретна цел. Искаме да спечелим колкото се може повече точки и да се развиваме. Виждате колко млади момчета имаше сред титулярите, после влязоха и още. Играем мач за мач, пък накрая ако се окаже, че сме първи, ще е добре дошло“, завърши Тончев.