Спортният директор на Царско село Иво Андреевски заяви, че в клуба всички са се поучили от грешките си и ще изпълнят своята цел, която е директна промоция за Първа лига.

Лидерът във Втора лига Царско село победи с 1:0 Кайсар на Стойчо Младенов в последната си контролна среща от лагера си в Турция.

„Получи се добър, здрав мач. Двата отбора играха футбол на добро ниво. Успяхме много добре да се представим в тази среща. Завършваме този цикъл на подготовка с една престижна победа над отбора на Стойчо Младенов, която ще даде и нужното самочувствие на нашия отбор“, сподели Андреевски в интервю за Gong.bg.

„Имайки предвид българското присъствие в треньорския щаб на казахстанския отбор е нормално да има голям интерес към мача. Получи се един качествен футбол. Радостното е, че успяхме в този мач да доминираме и в двете полувремена над казахстанския тим. Резултата е на лице – успяхме да ги победим“, добави той.

„Направихме два равни мача и шест победи. По-важното за нас като ръководство е добрата игра, която показва отборът, а не толкова резултатите. Резултатите могат да вдъхнат по-добро самочувствие на футболистите. По-радващото е добрата игра, която показваме. Особено днес, отборът игра много добре във всички линиии. Нямаме почти никакви забележки към нашите футболисти“, допълни Андреевски.

„Тази година водим 7 точки на полусезона, докато миналата година бяхме с равни точки на полусезона с Ботев Враца. По-радващото тази година е, че успяхме да изградим един добър отбор. Шестте нови попълнения, които направихме на полусезона много бързо се вписаха в схемата на игра. Очаквахме по-дълъг период за аклиматизация на новите футболисти. Учудващо се сработиха с останалите и изградихме боеспособен отбор. Мисля, че ще се справим. Задачата, която сме си поставили – директна промоция в Първа лига продължаваме да я преследваме. Дано всички футболисти да са здрави. Това, което имаме като цел мисля, че ще го изпълним. Миналата година треньорските рокади със заминаването на Никола Спасов в Казахстан изиграха определена роля във всички тези неща, но имало да става“, продължи спортният директор на Царско село. 

„Сега всеки допуска грешки. Важното е да не ги повтаряме. Да си извлечем нужните поуки и да имаме увереност, че това, което сме поставили като цел ще го изпълним.“

„Ако влезем в Първа лига, ние като ръководството ще направим всичко възможно да приведем нашия стадион във вид, за да отговаря на условията да играем на него в Първа лига. Ще разширим капацитета на стадиона, ще сложим осветление, ще подобрим логистиката и комуникацията към стадиона. Всичко друго губи смисъл. Няма смисъл да ходим да играем по чужди стадиони, да плащаме наеми, футболистите да нямат свой дом. Базата ни е достатъчно добра за подготовка и възстановяване. Като ръководство ще направим всичко възможно стадионът на Царско село да отговаря на нужните изисквания, за да получи лиценз от БФС за провеждане на срещите на него“, каза още спортният директор на Царско село.

„Отборът на Монтана е основен наш конкурент. Онзи ден отидохме да наблюдаваме една контролна среща на Арда срещу Актобе. И бях доста приятно изненадан от играта, която показа Арда в този мач. Те са комплектовали един нов отбор и стоят доста добре на терена. Съвсем нормално е при условията, които имат и парите, които се хвърлят в Кърджали да изградят силен отбор. Рано или късно това трябваше да стане факт. Отборът отговаря на усилията и нещата, които се случват в Кърджали. В хода на първенството за нас това, че водим седем точки не трябва да ни успокоява. Аз съм говорил и с футболистите. За нас всеки мач ще бъде финал. Не трябва да има никакво отпускане от наша страна и това, че имаме преднина пред другите да ни успокоява. Ние сме фаворити и нещото, от което може да имаме притеснения е футболистите да не се пренавият. Мисля, че след като първенството започне, ако изредим в началото няколко победи, нещата ще си дойдат на мястото. Пожелаваме си футболистите да са здрави, да нямаме трайни контузии, които да извадят основни състезатели от нашия отбор. Преследвайки целите и мечтите си мисля, че тази година нещата ще се случат при нас“, завърши Андреевски.