Бившият президент на БФС, Професионалната футболна лига и ЦСКА Валентин Михов бе категоричен, че е можело да се направи компромис в казуса с „червените“ това лято, тъй като в миналото са правени множество компромиси.

„Толкова компромиси се направиха в българския футбол. ЦСКА ли бе най-виновен? През последните години и в спорта, и в държавата се правят компромиси. Някой си отмъсти на ЦСКА. Но основната вина е на ръководството на ЦСКА“, коментира Валентин Михов пред ТВ7 и продължи:

„От 2008 година тлее един заговор, ако мога така да се изразя, че ЦСКА умишлено да бъде обявен във фалит. Това го чух от сериозни хора. Тогава бяха наказани да не играят в Европа, но имаше компромис да останат в А група. От тогава се правят компромиси. Това през 2008 година бе една камбанка и така се стигна до 2015 година.“

„Заговор казвам малко в кавички. Още тогава с финансови специалисти и комисията за лицензиране, която е независима, имаше едно изречение - ЦСКА се готви за фалит. Имаше някои документи, но се направиха компромиси“, разкри Валентин Михов и добави:

„Всичко трябва да излезе на бял свят. Не може след като БФС януари казва, че до март може да се направи план, стратегия за оздравителна програма. Лесно беше. ЦСКА щеше да играе в А група. Беше пропуснат шанс от ръководството на г-н Томов, предишното, да се изчисти всичко. Мисля, че г-н Ганчев добре знае каква е ситуацията, за да се стигне до неговия вариант. Има закони и правила.“

„Не може да се чака последния ден и да не се знае дали ще се играе мачът или не. Приятната изненада е, че отново армейските фенове доказаха, че без значение къде е отборът, те ще го подкрепят. Те бяха 8000 души и показаха, че са плътно зад ръководството на клуба“, каза Михов по повод случилото се в навечерието и на първия мач на ЦСКА във В група.

„Много от ръководителите във футбола започнаха да мислят, че всичко започва от тях. Пак ще повторя, че можеше да се направи компромис. След като един път, втори и трети сме направили компромис, какво пречеше да се направи един компромис със задължение ЦСКА да си плати първо към държавата. За мен грешката беше в управлението на ЦСКА“, повтори отново Валентин Михов.