Бившият президент на Професионалната футболна лига, и дългогодишен ръководен фактор в родния футбол - Валентин Михов - обяви новоучредената Асоциация на българските футболни треньори за "прекрасно начинание". Той говори и доста за парите от тв правата, които неотдавна неговата компания държеше.

"Последният път, когато бях собственик на правата, го направихме по английския начин. Господата Домусчиев и Батков, могат да се съберат, те са едно цяло, с Изпълкома, и могат да вземат заедно решение. Мен ме удовлетворява, защото имахме веднъж един български мач, на гърба на английски, и българският бе по-гледан. Но със скандали няма да стане," заяви Михов в ефира на ТВ7.

"Научих се на много неща. Имам много опит. Най-много съм се учил от Германия, но и от всички други. Има различни варианти. В България има нов експеримент - платен канал, платени футболни мачове. Трябва да се намери стратегия, база за разпределение. Да направят една година едно, на другата да видят друго, ако не са доволни. Когато работех с ТВ7, благодаря на Цветан Василев, и работихме добре. Сега трябва тези мъже да седнат, и да вземат решение, няма нищо сложно. Всичко може да се сложи на масата, да няма скандали, и мисля, че компромисът е първото нещо, което трябва да направят," продължи той.

"Ние предоставяхме 6.5 милиона на клубовете, и те вече си ги разпределят. Знам, че сегашният договор е за пет години, за 30 милиона. Натам трябва да отиваме - клубовете трябва да получават повече пари."

"Време беше да има Асоциация на българските футболни треньори. Ние сме навеждаща се нация, подчиняваме се - или на властта, или на парите. Това е прекрасно начинание," каза още Валентин Михов.