„Ще си отрежа главата пред Вас, ако не събера 2 млн. лева за ЦСКА! Ще тръгна от София до Варна и ще го направя”, заяви бившият президент на „армейците” Валентин Михов. „С тези две ръце съм събрал над 60 млн. лева за българския футбол, мисля че ще мога да събера 2 млн. лева за ЦСКА. Просто там липсва ясна стратегия”, категоричен бе Михов.

Той не пропусна да коментира и ситуацията в българският спорт като цяло: „В България като стратегия сме трагедия. Спортният министър сега трябва да направи такава за спорта за период от 5 или 10 години, независимо дали тогава ще е на власт. Да постави някаква основа. Но не! Всеки гледа да си изкара мандата. В тази стратегия за спорта трябва да бъде включен и футбола. Ако не присъства аз лично ще призова инвеститорите да хвърлят кърпата!”

Михов призна, че е получил няколко примамливи предложения да се завърне в българския футбол: „Имам добри предложения за работа в клубове. Досега никога не съм се „навеждал” и не съм работил на заплата. Чудя се дали да не го направя сега! Офертите обаче не отговарят на моя манталитет. С Лъчо Танев сме замислили нещо и ако то се осъществи, бих се върнал във футбола!”

Бившият президент на ПФЛ коментира и героите от САЩ`94, част от които станаха управленски фигури във футбола ни: „Не съм рекламно лице на Борислав Михайлов, дори не сме в много приятелски отношения с него, но България трябва да се гордее, че имаме член в управата на УЕФА. Данчо Лечков свърши добри неща в Сливен, Наско Сираков в Левски. Но трябва да знаете, че управленецът се ражда. Грешката на това поколение бе, че не се допитват до по-опитните. Защото едно е да си перфектен с външен фалц, друго е да управляваш!”