Новата силна фигура в ЦСКА Пламен Марков призова БФС да показва принципност и занапред и повече да не прави компромиси за отборите, които не покрият критериите за елита. Според него, с изхвърлянето на "червените" от А група трябва да се сложи началото на такава практика. 

Бившият национален селекционер нееднократно е критикувал футболната централа и сподели, че ще продължи да заема такава позиция, поне докато от там не покажат, че трябва да си я промени. 

"По отношение на БФС съм си казвал мнението и по никакъв начин не съм го променил. Това, че съм говорил по-рядко напоследък, не означава, че съм си променил мнението. Но не вярвам да има проблем в комуникацията заради мен. Когато БФС като действия ме опровергае, ще си променя и вижданията." 

"За мен ръководството на БФС няма ясни и точни критерии за оценка и по тази причина, ЦСКА е във В група. Не, че трябваше да се прави компромис за нашия клуб на всяка цена. Но в последните години имаше много компромиси за всички отбори." 

"Може би за хубаво, с нашия клуб се започва. аз силно се надявам, че оттук-насетне решенията за всички останали ще са такива - безкомпромисни. Досега нямаше критерии, дано вече да има занапред", сподели Марков.