Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев бе категоричен след победата над Струмска слава с 3:0 в първия кръг на В група, че от страна на „червените“ няма натиск към БФС, а в клуба са наясно, че победите във В група няма да идват лесно.

„Нещата няма да стават лесно и никой няма да ни подарява победите. Трябват игра и победи. Мачът протече според нашите очаквания. Съперникът бе групиран в своята половина и се стремеше да не ни дава възможност да стигаме до голови положения. Надявам се да не създаваме проблеми на гостуващите отбори и тези, с които ще играем“, заяви Христо Янев визирайки обстановката на мачовете на ЦСКА.

„Натиск от наша страна към БФС няма. Ние искаме да играем и по най-честния и достоен начин да се изкачим в професионалните нива в българския футбол. Никой от нас няма да оказва натиск под каквато и да е форма. Искаме всичко да е по правилата“, коментира още Янев на въпрос да проблемите в дните преди мача.

„Казах, че няма да коментирам съдийството и ще го направя. Така е видял ситуациите, ние имаме друго мнение, но няма да го кажем. Не може да има скарване между Владимир Манчев и Стоян Колев. По-скоро Стоян обясняваше нещо на страничния съдия, което ние не толерираме. Недопустимо е футболист на ЦСКА да се разправя със съдии, противници или фенове. От тук нататък това ще е нашето държание“, сподели още Янев и продължи:

„Това е първи мач за много от тези момчета. За тях това е нещо невероятно и те трябва да свикнат, че така че бъде. Противниковият тим се защитаваше доста добре и ние не успяхме да вкараме доста от нашите възможности. Да отдадем заслуженото на съперника за това нещо. Много малко ще бъдат отборите, които ще се надиграват с нас. Надявам се да има отбори, които ще ни предложат нещо по-различно. Главното е ние да сме концентрирани и да не подхождаме с доза излишно самочувствие, да показваме това, което можем на терена.“

ЦСКА ПОБЕДИ СТРУМСКА СЛАВА С 3:0 В ДВУБОЯ ОТ ПЪРВИЯ КРЪГ НА В ГРУПА

„Помня много повече публика на терена. Фенове, които са ни подкрепяли по същия начин. Благодаря на феновете. Има за кого да играем и за кого да се борим. Моля ги да бъдат толерантни като днес и да не забравяме, че трябва да сме търпеливи. Да не забравяме, че мачът се печели и в 90-ата минута. Резултати са на първо място. Давам всичко от себе си отборът да расте и да помагаме на тези млади момчета да се развиват“, коментира още Христо Янев.