Отборът на ЦСКА победи Струмска слава с класическото 3:0 в мач от първия кръг на Югозападната В група. Това бе първият исторически двубой на „червените“ в третото ниво на българския футбол.

Срещата се проведе на стадион „Българска армия“ при засилен интерес. Малко преди началото отборът на ЦСКА, който е съставен изцяло от родни играчи, бе представен официално пред верните привърженици.

Попаденията за домакините реализираха последователно Преслав Йорданов, Йордан Йорданов и Александър Бранеков.

Отборът на ЦСКА категорично бе по-добрият на терена, с повече положения и натиск по време на целия двубой. Наставникът Христо Янев заложи на следния стартов състав: Стоян Колев, Божидар Чорбаджийски, Александър Бранеков, Борис Галчев (к), Преслав Йорданов, Александър Александров, Самир Аясс, Милен Кикарин, Станислав Маламов, Николай Цветков и Ангел Грънчов.

Срещата стартира с минута мълчание заради трагичната кончина на сина на президента Росен Плевнелиев.

Домакините взеха инициативата още от началните секунди, но първият гол в срещата дойде едва в 22-ата минута. Преслав Йорданов е първият голмайстор за ЦСКА в аматьорската група. При една почти безнадеждна топка, която бе върната към нападателя на домакините, той успя да стреля силно в горния десен ъгъл за 1:0.

Именно Преслав Йорданов имаше шанса на три пъти да уцели гредите на съперниковата врата. Централният нападател на „червените“ дори имаше претенции за дузпа, при едно много грубо влизане от защитник на Струмска слава, но главният рефер на няколко пъти подмина подобни по-твърди ситуации.

В края на мача гостите отпаднаха физически, от което ЦСКА се възползва. В 86-ата минута Борис Галчев асистира отляво на Йордан Йорданов, който чукна топката с глава, прехвърли вратаря Костов, за да я прати в мрежата на съперника за 2:0. Само три минути по-късно Александър Бранеков направи резултата класически за крайното 3:0.

 

Развитието на мача минута по минута:

Срещата стартира с минута мълчание заради трагичната кончина на сина на президента Росен Плевнелиев.

1' Начало на мача.

5' Домакински превес в началото на мача.

8' Аспарухов подкоси играч на ЦСКА, но главният рефер не предупреди официално провинилия се играч.

9' Домакините претендират за дузпа. Играч на гостите блъсна Преслав Йорданов в наказателното поле, но не последва 11-метров наказателен удар.

11' Страхотен шанс за ЦСКА. Преслав Йорданов стреля, топката срещна левия страничен стълб на Костов, получи се карамбол, топката отново стигна до Преслав Йорданов, който обаче уцели напречната греда.

14' Гостите продължават да играят доста твърдо срещу Преслав Йорданов, този път отново в наказателното поле на Струмска слава.

19' Николай Цветков влезе в наказтаелното поле, от малък ъгъл, опита да намери пролука покрай вратаря Костов, но не успя.

22' 1:0 за ЦСКА! Преслав Йорданов бележи! Една почти безнадеждна топка бе върната към нападателя на домакините, който стреля силно в горния десен ъгъл за 1:0.

35' Центриране на Галчев, защитата на Струмска слава чисти.

37' Вратарят на ЦСКА Стоян Колев все още не се е налагало да се намесва в срещата. Домакините тотално доминират в първата си среща във В група.

43' Далечен шут на Николай Цветков, но много неточен, излиза в аут.

45' През първото полувреме жълти картони получиха Иванов и Петков. И двата са за играчи от тима на Струмска Слава.

45' Край на първото полувреме.

46' Начало на второто полувреме. На място на Александър Александров от ЦСКА влезе Радой Божилов.

50' Преслав Йорданов отново уцели гредата. За трети път в мача, след като засече с глава центриране на Галчев.

Феновете на ЦСКА в подкрепа на своя любим тим! Агитката на червените по време на мача със Струмска слава. Подробности за мача в www.gong.bg

Posted by Gong.bg on 9 август 2015 г.

61' Вместо Цветков в игра за ЦСКА се появява Йордан Йорданов.

70' Жълт картон за Стоян Колев.

70' Отборът на ЦСКА продължава да атакува, макар и малко по-малко в сравнение с първото полувреме.

71' Хубав удар на Станислав Маламов, но вратарят Костов избива.

75' Удар с глава на Грънчов, но неточен.

79' Борис Галчев имаше нов шанс да реализира за ЦСКА, но Костов успя да изчисти топката в последния момент.

82' Преслав Йорданов, който вкара един гол и записа три греди, беше заменен. Играта се понакъса през втората част заради смените в двата състава.

86' 2:0 за ЦСКА! Борис Галчев асистира отляво на Йордан Йорданов, който чукна топката с глава, прехвърли вратаря Костов, за да я прати в мрежата на съперника за 2:0.

89' 3:0 за ЦСКА! Александър Бранеков реализира с глава за 3:0!

90' Втори жълт и съответно картон за Петков от Струмска слава.

90' Четири минути добавено време.

90+4' Край на мача.

ЦСКА: Стоян Колев, Божидар Чорбаджийски, Александър Бранеков, Борис Галчев (к), Преслав Йорданов, Александър Александров, Самир Аясс, Милен Кикарин, Станислав Маламов, Николай Цветков, Ангел Грънчов.

Струмска слава: Р. Костов, Д. Петков, С. Ащимов, К.Тасев, К.Евгениев, Г.Иванов, И.Стоянов, В. Колиманов, Е.Джайеоба, Е. Зюмбулев, А.Аспарухов.

Феновете на ЦСКА

източник: Gong.bg

Преди началото на срещата ЦСКА представи новия тим за сезон 2015/16.

 

Исторически мач за ЦСКА! Ето го първия състав на тима. Битката срещу Струмска слава стартира в 18.00 часа, не пропускайте най-важното от мача. Ще следим всичко за вас в www.gong.bg

Posted by Gong.bg on 9 август 2015 г.