Феновете на ЦСКА бяха докарани до истинска истерия и лудост в последните дни, но най-после могат да са спокойни - отборът им започва новия сезон. Да, той няма да е в елита и с познатите съперници, но поне "червените" ще играят, макар и в Югозападната В група. 

В последните години скандалите се бяха превърнали в нещо традиционно за столичния тим, но трилърът от последните дни се оказа жесток дори за претръпналите на всичко привърженици на отбора. Картотеки, дружества, неяснота около датата на мача, около часа, около какво ли не, но в крайна сметка ЦСКА ще играе със Струмска слава на "Армията". 

Въпреки че никога досега в 67-годишната си история "червените" не са играли в дивизия, различна от елитната, запалянковците са екзалтирани и очакват с нетърпение старта при екзотиката. Те се канят да напълнят "Армията" поне наполовина в мача със Струмска слава. 

Наставникът Христо Янев трябваше да изживее какво ли не извън терена, но поне около състава няма никакви проблеми. Той ще може да разчита на всеки, за когото прецени, че е в достатъчно добра форма. 

Така на "Армията" днес ще излезе един изцяло български ЦСКА, в който няма нито един чужденец. В последните 25 години това се е случвало твърде рядко, а сега момчетата на Янев ще имат възможността да докажат, че заслужават мястото си в отбора и не отстъпват на голяма част от чужденците, които бяха мъкнати при "червените" четвърт век. 

Проблеми обаче има при съперника от Радомир. Заради неяснотата около провеждането на мача, играчите на Струмска слава са били пуснати в почивка и до последно преди двубоя ще бъдат събирани, за да дойдат до София. 

Поне наставникът Владимир Димитров ще има достатъчно време през целия ден да събере състава си, защото разстоянието от Радомир до София е около час.

Иначе мачът започва в 18:00 часа, но шоуто за феновете ще стартира по-рано. Преди началото на срещата ще бъде представен съставът на ЦСКА за новия сезон, така че привържениците бяха призовани да заемат местата си доста преди старта на битката. 

Ето и програмата за първия кръг на Югозападната В група:

ЧИКО /БЯГА/ - ВИТОША /БИСТР./  
СОФИЯ 2010 /СФ./  -  ВЕЛБЪЖД /КЮСТ./  
РИЛСКИ СПОРТИСТ /САМ./  -  БОТЕВ 1937 /ИХТИМАН/  
БЕЛАСИЦА /ПЕТР./  -  ЧЕПИНЕЦ /ВЕЛ./  
ВИХРЕН /САНД./  -  ПФК СЕПТЕМВРИ АД /СФ./  
ПФК ЦСКА АД /СФ./  -  СТРУМСКА СЛАВА /РАД./  
ГЕРМАНЕЯ /С. БАНЯ/  -  ФК МИНЬОР /ПК./  
СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ /СЛ./  -  ПИРИН /Г. ДЕЛЧ./  
ПФК ЛОКОМОТИВ АД /СФ./  -  БАЛКАН /ВАРВ./