Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов разкри какви са вариантите пред ЦСКА, за да може да получи лиценз за професионалния футбол. Според него, "червените" или трябва да оздравят настоящото дружество, което беше изхвърлено от елита заради дългове миналата година, или то да бъде купено от нов инвеститор и той да продължи да го издържа и да покрива задълженията му. 

"Легитимният член на БФС е ПФК ЦСКА, той участва в първенството и купата. Да смесваме този ЦСКА с другите отбори с това име, просто не може, става дума за общо седем такива. Отговорът за спасяването на ЦСКА може да се погледне в два аспекта", сподели Попов пред "Спортна треска" и продължи с обясненията. 

"Законният отговор е оздравяването на ПФК ЦСКА, в който са играли Стоичков, Жеков и Бербатов, с 31 титли и е участвал успешно в турнирите на УЕФА. Вторият вариант е пак през процедурата по несъстоятелност."

"В случая, ако не се стигне до оздравителен план, да се купи дружеството в неговата цялост от нов инвеститор и този инвеститор да продължи неговото развитие и инвестира необходимите средства за неговото бъдеще. Това го казва законът, не го казвам аз", сподели още Попов.

Но според Милко Георгиев, който е представителят на акционерите на "червените" и от тяхно име се яви на срещата за учредяването на Висшата лига в хотел "Маринела" през седмицата, от БФС всъщност правят спънки на клуба. 

"Наслушах се на празни приказки. Има пример в тази насока - Берое. Преди време те прехвърлиха членствените си права, докато другият клуб все още не е регистриран. И ЦСКА не уврежда правата на кредиторите в този случай."

"Самият Борислав Попов го каза сам – да, това на нас юридически ни стои добре. Защо не го правим тогава? Той ни бута към варианта, в който ние трябва да купим друг клуб. Попитах Борислав Михайлов какво правим, ако съдът ни обяви в ликвидация. Той отвърна да се оправяме."

"Ние не срещаме помощ от тях. Срещаме само нежелание и виждаме как парират всякакви други възможности. А в същото време министерството на спорта и министърът се опитват да ни помогнат", сподели Георгиев.