Представителят на ЦСКА Милко Георгиев, който присъства на дискусията за новия формат на българското първенство заяви, че държавата е благосклонна към клуба, докато БФС не е.

„Нищо не се случи. Човекът от Холандия предложи схема за провеждането на първенството от тази или следващата година. Интересни варианти. Хубави неща, които да повишат не само качеството на футбола, но и клубовете да имат по-добри приходи и да започнат да се самоиздържат. Нещо, което няма как да стане веднага, но идеята му е ок. Абсолютно, има приложими неща. Доколкото разбрах, ще има още три-четири срещи, при които да бъдат изчистени детайлите“, коментира Георгиев.

„Първо благодарих на г-н Кралев, който по всякакъв начин се опитва да помогне в ситуацията. С футболния съюз определено имаме меко казано разминавания. Проведох няколко срещи с г-н Борислав Попов, на които предлагаме варианти, така че ФК ЦСКА да продължи да играе в професионалния футбол. На тези срещи той първо взе документите и каза, че ще се консултира с юристи. След това каза, че юридически това е възможно. Преди тази среща с Борислав Попов аз бях в УЕФА и ми казаха, че има варианти, по които ФК ЦСКА да наследи членствените права от ПФК. По никакъв начин тези права не увреждат кредиторите, защото те са неимуществени. Проведохме след това още една среща с Борислав Попов и той каза „Да“, че има малки корекции и трябва да бъдат коментирани, но са подробности. Сега си направихме среща за четвъртък. Нищо не очаквам. Зададох директно въпрос на Борислав Михайлов: „Вие смятате ли да убиете ЦСКА или да просъществува по някакъв начин?“ Той ми каза: „Ами, кандидатствайте си за Висшата лига.“ Това е абсурден отговор по простата причина, че в това състояние ПФК не може да участва. Хипотетично го попитах, ако след две, три, четири, пет седмици, един месец, съдът постанови, че клубът тотално е в несъстоятелност, какво правим тогава с ЦСКА. Йордан Лечков каза, че това не ги интересува и ние да се оправяме с кредиторите. Това не е отговорно мислене. Не може с лекота да се отблъсква въпросът за ЦСКА. Почнаха да казват: „Ние сега за ЦСКА ли сме се събрали.“ Силно казано е, че останалите клубове стоят зад нас. Министър Кралев изрази желанието и волята на държавата да помогне дори, ако трябва да се променят правилници и наредби. Мисля, че това беше ясен знак към хората от БФС, че държавата в лицето на министър Кралев е ок да се помогне на ЦСКА“, добави представителят на ЦСКА.

:Дори самият Михайлов заяви, че е възможно да се направят промени в наредбата.

Ние не може да предложим разсрочено плащане, защото това не зависи от нас. До края на април е срокът клубовете да подадат заявка, че искат да участват в лигата. В същото време ние до края на април няма да знаем колко са кредиторите и какви са дълговете. Хем искаме да участваме, хем нямаме време да се справим като срок. Данаил Ганчев попита за Литекс какво да прави като са изхвърлени и му отговориха да подават документите си. Клубовете трябва да имат гарантиран бюджет. Само с декларации няма как да стане. Държавата има намерение да помогне. Основното е, че тотална промяна не усещам да има. Рестарт по този начин няма да стане.“

„Четвъртък ще отида във футболния съюз, за да разговарям отново с Борислав Попов, за да видим какво се е променило от последната ни среща. Смятам да поканя и синдика на тази среща. Помолих го изрично те да си поканят юристите. Моля БФС да постъпи отговорно.“

„Ние не искаме да влизаме в никакви Висши лиги. Ние държим да играем в професионалния футбол, дали ще е в Б група, или в А, ако ни поканят може да участваме. БФС лансира като версия сливането с Литекс. Вие от нас да сте чули такова нещо? И какво означава сливане? Това не е нещото, което ние сме искали през цялото време. Ние искаме едно единствено нещо – ФК ЦСКА да продължи участието си и то има законен начин. Въпрос на воля. Воля от държавата има, от БФС няма“, каза още Милко Георгиев.