Министър председателят Николай Денков говори за вчерашните събития около квалификацията между България и Унгария. Премиерът заяви, че е потърсил комуникация с УЕФА за тяхното становище за организацията на двубоя, като заяви, че ще поиска мнение и от ФИФА. Също така разкри, че има уволнен заместник министър на вътрешните работи заради инцидентите по улиците на София.

"Вместо футболен празник, наблюдавахме грозни сцени на насилие. Основната причина е в дългогодишното управление. Хаотичните действия около организацията на срещата допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията на МВР и СДВР, които събраха на едно място агитките на футболните отбори.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи граждани и на всички полицаи, които изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка. Но не можем да си затворим очите пред сцените, при които отделни полицаи биеха и ритаха паднали граждани или случайно попаднали в техния обсег хора".

"Отчитайки тези обстоятелства предприех следните действия: Изпратих писмо до Централата на УЕФА и до контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА с искане да чуя тяхното становище по организацията на срещата. Ще потърся позицията на ФИФА", каза Денков.