Бразилският краен бранител на ЦСКА Жеферсон Телес вече година и половина се подвизава по родните терени. Той е играч, който е попадал в националния отбор на родината си, но кариерата му го довя до Първа лига. 

В интервю, цитирано от "Тема Спорт", той определя идването си в България като крачка назад, при положение, че е играл за гранд като Интернасионал в родината си и е стигал до "селесао". Но не съжалява за този ход, защото твърди, че е имал нужда от него.

"Изведнъж всичко това, което си виждал само на електронна игра, става реалност – играеш за Бразилия. Звучеше като сбъдната мечта. Научих много от по-опитните защитници като Тиаго Силва и Миранда. Станах добър приятел с Фирмино", спомня си Жеферсон за повиквателната в националния отбор. Но времето минава и кариерата му претърпява обрат.

"Винаги съм мислил, че нещата се случват, когато трябва. За съжаление формата ми падна, както при много играчи, и ми трябваше промяна. Трябваше да дишам нов, различен въздух. Да опозная нова култура. Разбира се, че беше крачка назад да отида на такова място, което не е толкова добре познато, като България."

"Но аз не го приемам като поражение. Всеки път, когато падам, ставам. Започвам още един сезон с ЦСКА и не възнамерявам да се предавам. Престоят в България е добър опит за мен. Това е различен футбол, залага се повече на силата", сподели Жеферсон и разкри какво най-много го депресира от живота в чужбина. 

"Имам син на две години. Не мога да видя как расте. Ако имам възможност да се върна в Бразилия, разбира се, че бих го направил. Но дори да не го направя, тук съм щастлив. Престоят в чужбина може да ми даде по-добър живот – на мен и семейството ми", сподели левият бранител на "червените".