Преди мача между отборите на ЦСКА и Левски от десетия кръг на Първа лига феновете на двата състава ще се сблъскат с установените нови изисквания в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Именно в съответствие с новите правила БИЛЕТИ НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ НЕ САМО НА КАСИТЕ ОКОЛО НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, А И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ, НИТО ОНЛАЙН В ДЕНЯ НА МАЧА (29 СЕПТЕМВРИ). Това се дължи на факта, че срещата е квалифицирана като такава с „висок риск“ от нарушаване на обществения ред, заради което организаторите трябва да се съобразят с нормативните изисквания.

Желаещите да наблюдават двубоя на живо привърженици на „сини“ и „червени“ трябва да сдобият с пропуски ДО ПЕТЪК. От двата клуба вече уточниха, че ценните хартийки могат да бъдат намерени на касите съответно на стадион „Георги Аспарухов“ и стадион „Българска армия“, в мрежата на Тикетпро, бензиностанциите на OMV, магазините на Office 1 и Orange, Билетен център на НДК и касите на "Арена Армеец". Посоченият от организатора адрес, на който се извършват продажба на билети онлайн е: https://besttickets.bg/node/352.

Според информация на Gong.bg възможността за закупуване на билет онлайн ще съществува до края на работното време в петък, някъде към 18.00 ч!

Напомняме, че като символичен домакин феновете на „армейците" ще бъдат настанени в секторите „А“ и „Г“, а тези на Левски ще бъдат в „Б“ и „В“. Цените за двете централни трибуни са по 15 лева, а за секторите, където по традиция са агитките - по 10 лева. 

Друго важно правило е, че феновете ще бъдат допускани в съоръжението САМО ПРИ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЛИЧНА КАРТА КЪМ БИЛЕТА.

На територията на Националния стадион няма да бъдат допуснати лица:

  • без документ за самоличност
  • лица, които откажат да бъдат проверени
  • лица, които отказват да изпълняват създадения ред и условия за влизане и пребиваване в спортния обект
  • лица, в които се открият предмети и вещества, чието внасяне на стадиона е забранено
  • лица, употребили алкохол или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, както и такива, които са във видимо неадекватно или агресивно състояние
  • малолетни лица, които не са придружени от родител, настойник или друго лице, което полага грижи за детето
  • непълнолетни лица до 16 години, които не са придружени от родител, попечител, друго лице, което полага грижи за детето
  • лица, които са със забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина

При придружаване на малолетно или непълнолетно лице до 16 години съгласието на родителя, настойника, попечителя, другото лице, което полага грижи за детето, и на придружителя се удостоверява с декларация. Важно уточнение е, че придружителят може да води със себе си до три деца до 16 години, освен когато се касае до организирано посещение от учебни заведения или спортни организации и в случаите, в които е родител, настойник, попечител или друго лице, което полага грижи за децата.

Прогнозата за събота не предвижда валежи в диапазона, в който ще се състои столичното дерби. Все пак напомняме, че влизането на стадиона с чадър е забранено. Недопустимо е и внасянето на остри и твърди предмети, бутилки в това число и пластмасови, взривни устройства, пиротехнически изделия и други.

ЦСКА домакинства на Левски в събота, 29 септември, от 17:00 часа. Срещата ще може да следите с Gong.bg, PLAY DIEMA XTRA, DIEMA SPORT и на честотите на Дарик радио.