Отбелязалият последното попадение при успеха на Ботев Пловдив над ЦСКА 1948 с 4:1 за Купата на България Стивън Петков е доволен от продължаването на тима му напред. Юношата на Левски бе точен след прелестен удар, а вярва, че самочувствието на „канарчетата” е допринесло за лесното продължаване към 1/8-финалите.

„Радвам се, че продължаваме за Купата и поздравявам всички в отбора ми, че не подценихме противника. Спечелихме заслужено. Бяхме по-силни в това, че реализирахме головете си. Това е главната причина и с повече самочувствие взехме срещата”, сподели Петков пред DIEMA SPORT.

„Важна беше победата, колкото във всеки един друг мач. Това е мач за Купата, който се решава от един мач, и ако днес не вземем мача, то отпадаме за Купата на България. Влезнах, за да реализирам. Гледам да съм над нещата, че не вкарах в последните мачове и съжалявам, че не вкарах още днес. Всеки дин гол дава самочувствие и увереност, така че ако треньорският щаб реши да разчита на мен, то ще гледам да оправдая очакванията. Нормално е всеки един футболист да иска да е титуляр, но има треньори, които решават кой да играе”, продължи нападателят.

„Най-важното е да преодолеем следващия опонент, който и да е той. Не обичам да прогнозирам мачове, но ЦСКА – Левски е дерби на България. Пожелавам на двата отбора много късмет и победи, и нека по-добрият да победи”, завърши Стивън Петков.