Старши треньорът на Лудогорец Тони Здравков коментира, че има и позитиви след контролата на шампионите срещу Клуж, която бе загубена с 0:2.

Това бе трета проверка за разградчани и второ поражение в проверките по време на лагера в Турция.

„Да, определено има позитиви, особено през първата част и някъде до 60-ата минута. Смятам, че нашият тим с оглед на определено много тежките тренировки, които правим, показа нелоши неща. Да, допуснахме един елементарен гол от ъглов удар, но създадохме чисти положения и можехме да водим с 2:1 до полувремето”, заяви Здравков пред DIEMA SPORT. „В сравнение с Клуж, ние отстъпваме в подготовката от тях. Те са доста по-напред и са по-свежи, скоро се подновява румънскито първенство, а при нас се вижда една тежест и късна реакция, което на този етап е напълно нормално. Момчетата, които влязоха през второто полувреме, влязоха след една изключително тежка тренировка сутринта и беше нормално състоянието, в което ги видяхме”, добави Тони Здравков.

Попитан на колко процента е готов тимът на Лудогорец за подновяването на шампионата в Първа лига, Здравков отговори:

„С оглед на това, което ни предстои до края на лагера и 10 дни преди първенството, смятам, че сме преминали половината и остава още около 40% да се работи в този аспект. Съществено трябва да се работи за чисто футболните и тактически елементи. Когато отборът бъде освежен, тогава ще се получат и нещата, които работим в момента. Ние в момента изцяло сме наблегнали на физическата подготовка на момчетата.”

„Съвсем нормални са реакциите на Григоре и на Анисе, но те притежават нужните качества. Григоре изигра 45 минути на добро ниво. И двамата са с потенция и очаквам да са опоненти на другите футболисти за титулярните места”, каза Здравков за завръщащите се след травми играчи.

На въпрос за ситуацията около Серкан Юсеин, при когото ръководството на Лудогорец работи, за да бъде привлечен още по време на зимната пауза, Тони Здравков заяви: „Може би ще ви отговоря утре, вдругиден. Днес просто нямам информация. Определено има оферта за него, ръководството е създало необходимите условия на отбора и искаме Серкан да бъде част още сега от тима, нормално е да се отправи оферта, която, ако бъде приета от Ботев, Серкан да се присъедини до дни към нас.”

На въпрос за събитията в Левски, Тони Здравков сподели:

„Не смятам, че е редно по накакъв повод да коментирам. Не е моя работа, треньорът съм на Лудогорец в момента и не смятам, че е редно някой колега да коментира действията на Лудогорец, така че не е редно въобще да започваме този разговор за Левски. Не бих казал, че имаше изненада в привличането на Георги Дерменджиев, защото 4-5 дни преди това медиите го бяха обявили.”