Новото попълнение на Лудогорец Пламен Илиев вярва, че възходящото развитие на разградчани в последните години помага и на останалите родни клубове, които също израстват.

„Започнах с новите ми съотборници преди няколко дни. Като адаптация всичко е нормално. Някои ги познавам, разговарям и с румънците. Бях приет добре и всичко е нормално. В Лудогорец на никой не може да се обещае титулярно място. Всеки, който идва тук, включително и аз, трябва да си спечели титулярното място. Никой не ми е обещавал титулярно място”, коментира Илиев в интервю за DIEMA SPORT.

“Аз съм с много добри впечатления към Тони Здравков. Изключително добър човек и много добър треньор, на когото ако се даде шанс ще постигне успехи. Лудогорец продължава да расте нагоре. Преди три години беше на едно ниво, сега е на още по-добро ниво. Покрай Лудогорец и другите отбори в България се развиват. Строят се бази, виждаме, че почти всички стадиони имат осветление”, каза още той.

„Много е важно не само защитниците да са опитни. С опитни играчи се играе много по-лесно. Все пак не може всички да са на възраст и с опит, но е важно централният защитник да е опитен. Изискванията за вратарите стават все по-големи, очакванията също, така че не е лесно. Към този момент един от най-добрите вратари е Давид де Хеа, както и Алисон в Ливърпул прави впечатление. Не мога да кажа един, който е над-всички. Преди мой любимец бе Оливер Кан, но той отдавна вече не играе”, каза още новият вратар на Лудогорец.