Засилени мерки за сигурност въвежда пловдивската полиция заради футболната среща между Ботев и ЦСКА, пише Dariknews.bg. Мачът ще се играе от 18.45 часа. В деня на срещата със заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона в квартал Коматево.

Евробоецът Ботев чака ЦСКА
 
Възможно е да бъде въведена временна реорганизация на движението по Коматевско шосе в участъка между ул. “Захаридово” и ул. “Драговец”. При необходимост ще се спира достъпът на моторни превозни средства в квартал „Коматево”. Ще  бъдат пропускани само превозните средства на масовия градски транспорт и живущите в района, останалите участници в движението ще бъдат насочвани по обходни маршрути.
 
Преди, по време и след приключване на футболната среща, полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на Пловдив. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от стадиона. Привържениците на гостуващия отбор ще бъдат съпроводени от полицейски служители по следния маршрут: Околовръстно шосе -  ул. “Захаридово” -  ул. Драговец -  ул. “Мечта” - паркинг на ул. “Воден”, и обратно.
 
За да бъде избегнато струпване на желаещи да гледат мача, вратите на спортното съоръжение ще бъдат отворени в 16.45 часа. На изградените контролно-пропускателни пунктове полицаите ще извършват стриктни проверки. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, такива, на които са наложени забрани за посещение на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълнолетен придружител. При охраната на мача ще бъде използвано и видеонаблюдение.
 
Призовават се феновете да спазват стриктно разпорежданията на  служителите на реда; нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. 

От полицията припомнят, че е забранено внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и съоръжения, които предизвикват шум; алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; животни.