Единият от триото бивши собственици на Левски Иво Тонев направи ретроспекция на престоя си на "Герена" и чистосърдечно си призна, че е допускал грешки в управлението. Една от тях според него е, че не е успял да убеди Мъри Стоилов да се върне в отбора. 

Ето какво видя той като грешки в престоя си при "сините" в интервюто му пред DIEMA SPORT за предаването "Домът на футбола": 

"Две от най-големите ми грешки бяха, че не съумях да намеря правилния треньор за Левски, с едно малко изключение - Илиан Илиев, той беше най-близко до представата ми за треньор."

"Не съумях да привлека Мъри Стоилов, имах вината си, защото не успях да го убедя. Той е надраснал нивото в България много пъти, той е човек, който живее с професията си 24 часа и затова успява." 

"Другата ми грешка е, че не успях да намеря главен скаут да отговаря за селекцията. Смениха се доста хора, те имаха поглед, но нямаше кой да ходи да обикаля по 3-4 месеца и да гледа футболисти. В Левски не може просто да умееш нещо във футбола, трябва да умееш много неща, да имаш характер, да се справяш с напрежението. Това са основните ми пропуски." 

"Имал съм разговори с Мъри и след това, не трябва да влизаме в тази тематика. Наско Сираков не искам да пропусна да му благодаря, защото в един изключително труден период, когато беше спрян строежът на сектор А, единственият човек, който ме подкрепи, беше той. Когато го открихме, един от малкото, които казаха добра дума, беше той." 

"Не сме най-добрите приятели с него, но аз го уважавам, защото е човекът, който е постигнал най-много в Левски като футболист и ръководител.Искам само да му благодаря по човешки", заяви Тонев.

Преди собствеността да стане притежание на Спас Русев, много се говореше колко са задълженията на клуба. Новият бос обяви, че са около 20 млн. лв., а Тонев също не отрече, че са толкова. Той се върна и на драмата от 2015 г., когато отборът беше на крачка да загуби лиценза си и да се озове при аматьорите, подобно на ЦСКА тогава. 

"Задълженията на Левски сумарно не знам дали са 20 млн. лв., но е много вероятно. Има документи в клуба, те си стоят там. Беше извършен одит, на мен би ми било интересно да видя какви са заключенията им." 

"Говорехме колко са задълженията за сектор А - 12.3 млн. лв. Когато поехме клуба дълговете към НАП бяха 5.7 млн., останали са около 4.1 млн. лв. Останали са около 16.2 млн. лв. към август." 

"Още като дойдох в Левски през януари 2012 г. е, че Левски поддържаше текущи задължения от 700-900 хил. лв. месечно. Баждеков само ни показваше какво трябва да плащаме."

"Плюс заеми взехме, отпуснахме някои заеми и ние като собственици, имаше и суми, които клубът дължи за сектор А - седалки за 500 хил. лв., строителен надзор. За да се построи сектор А сме платили 500 хил. лв. за разрешение за строеж и 700 хил. лв. административни такси." 

"Ако съберете текущите задължения с тези към НАП, имаше заеми, които бяхме взели. Получихме много тежки критики за един от заемите, защото трябваше да вземаме пари, буквално за минути, бяхме атакувани с право, но го взехме. Имаше заеми от Виваком, не мисля, че бяха повече от 2 млн. и така се получава общата сума." 

"Не е коректно да се говори, че сме се издържали със заеми. Заслугата на двете фенски структури е, че не позволиха Левски да се финансира със заеми. Имаше само един момент, в който трябваше да се събере една сума за НАП. През цялото останало врмее сме давали пари като дарения, още сега даваме пари като реклама, продължавам да давам пари."

"Ако имам добър бизнес и занапред, ще продължа да давам пари. Не мога да отговоря на въпроса защо Виваком не влезе в управлението." 

"Не, че имаше опасност, ние бяхме 99% последвали съдбата на ЦСКА. Имахме огромни задължения натрупани през годините. Сумата, която пряко касаеше лиценза ни, беше към 1.2-1.3 млн. лв. Налагало ми се е да звъня на кого ли не, бях готов с дявола ортак да стана, за да не се случи това."

"Управителният съвет - аз, Баждеков, двете фенски организации, плюс Гонзо и феновете, които дадоха по 100, 200, 1000 лв. спасихме отбора. Това ни задължаваше и да не допуснем това да се случи. Но тогава не се отдаде такова значение. Всеки помогнал тогава, заслужава уважение. Имахме хора, които помогнаха с 200 хил. лв. тогава", заяви Тонев.