Отборът на Витоша Бистрица постигна ценна победа в 25-ия кръг в Първа лига и надви като гост Берое с 1:0. По този начин „заралии” продължават да се отдалечават от така желаната трета позиция, а играта им не напомня на стойностния футбол, който Берое предлагаше. Капитанът на Витоша – Четин Садула, бе точен за „бистришките тигри” в 55-ата минута, а попадението сдаде трите точки за отбора край столицата на България. Така Витоша спря серията от шест поредни мача в Първа лига, в който не взима победата, като това е и първа победа за отбора през 2019-а година.

По този начин Берое не съумя да изпревари четвъртия Ботев Пловдив и остава пети с 42 точки. Витоша от своя страна дръпна с четири точки на Септември, но остава 11-и с 25 пункта. 

Играч на мача: Четин Садула


БЕРОЕ - ВИТОША БИСТРИЦА 0:1

0:1 Четин Садула (55')


Срещата стартира добре и за двата отбора, които опитваха всеячески да отбележат гол. Първото положение дойде в осмата минута, след като Стефан Христов отправи мощен удар към вратата на Душан Перниш, но вратарят на старозагорци улови. Миг по-късно пък Рубен Бригидо опита удар, но той бе блокиран. Топката бе достигната от Меска, който от добра ситуация прати топката безобразно в аут.

В десетата минута Еуженио бе изведен срещу Християн Василев, но поемането го прати вляво, а ударът по диагонала излезе аут. Четири по-късно Ерол Алкан засече с глава центриране от корнер, но за негово съжаление тя спря в напречната греда на Василев. В 21-ата пък Мартин Камбуров можеше да накаже грешка в отбраната на тима на Росен Кирилов, но ударът с глава излезе аут.

Тук някъде приключи всичко за първата част, като и двата отбора се „сбориха” в средата на терена, а положенията рязко намаляха. Все пак в 44-ата минута Кристиян Кочилов тества рефлекса на Перниш, който отрази.

В 52-ата минута „бистричани” можеха да открият резултата, но Христов не сполучи. Три по-късно Витоша повече в резултата. Стефан Христов видя капитана на отбора Садула, а той с перфектен изстрел матира Душан Перниш, с помощта на десния страничен стълб – 0:1.

Берое опита да наложи натиск, който да спомогне за връщане на гола, но в 67-ата минута гостите направиха четворен пропуск пред вратата на Перниш. Седем по-късно пък параболична топка можеше да влети във вратата на Василев, но излезе аут. При последвалата атака на Берое пък Алкан имаше поредна възможност да отбележи, но се размина на далечната греда с топката пред опразнената врата.

В 78-ата минута дойде първият точен удар за Берое, а той бе дело на юношата Никола Маринов. Той стреля от средна дистанция, но Василев отрази. Това бе и последното по-интересно събитие в мача, като Берое до края продължи да натиска, но без никакъв ефект.

Берое: Душан Пернич, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Меска, Александър Василев, Никита Баранов, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Педро Еуженио, Мартин Камбуров

Треньор: Александър Томаш

Витоша Бистрица: Християн Василев, Тодор Гочев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Четин Садула, Михаил Милчев, Лъчезар Котев, Георги Купенов, Наско Милев, Стефан Христов, Ивайло Лазаров

Треньор: Росен Кирилов

Стадион: „Берое”, (Стара Загора)

Съдия: Неделчо Гаджалов, (Пловдив)